Mainos

Pienen vauvan suomalaisäiti hurrikaaniin valmistautuvassa Floridassa: Haimme säilykkeitä ja täytämme ammeen vedellä

Eilen oli vielä ihan aurinkoinen, kaunis kesäpäivä. Nyt ikkunasta näkyy harmaa sää; kuin Suomen lokakuu. Se ei kuitenkaan ole suomalaismaisema, vaan näkymä Yhdysvaltain Floridasta. Alueesta, joka valmistautuu vastaanottamaan voimakkaan hurrikaani Matthewn.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Suomalainen kolmihenkinen perhe on asunut Floridan Miamissa jo vuoden verran. Äiti Mari Julku vastaa puhelimeensa puoli kahdeksan aikaan aamulla paikallista aikaa. Kaksikuukautinen vauva ääntelee vierellä.

– Puoliltapäivin pitäisi tuulten voimistua, koko viikko on ollut tällaista odottelua. Tämä aamu olisi siis vielä aikaa tehdä jotakin, mutta emme me varmaan enää lähde vauvan kanssa mihinkään, Julku kertoo.

Perhe asuu betonisessa kerrostalossa, jossa on muun muassa hurrikaaniovet. Sen siis pitäisi kestää hyvin myrskyä. Silti suomalainen Julku ei ole tottunut koviin tuuliin.

– Olemme jo viime viikonloppuna hakeneet kotiin juomavettä, säilykkeitä ja taskulamppuja. Tänään täytämme kylpyammeen; jos vesi menee poikki, niin meillä on pesuvettä ja jotain, jolla voimme huuhdella vessanpöntön.

Finnair perui lentonsa Miamiin

Julku jutteli eilen naapurinrouvan kanssa. Rouva ei ollut moksiskaan – kuten eivät floridalaiset muutenkaan. Useat heistä ovat tuudittautuneet siihen, ettei se hurrikaani Floridaan iske, kun ei ole moniin vuosiin iskenyt.

– Meillä ei pitäisi talossamme hengenvaaraa olla, mutta täällä on paljon kodittomia ja niitä, jotka asuvat huonoissa taloissa. Tänne on avattu väestönsuojia, toivottavasti he (kodittomat ja heikoissa taloissa asuvat) menevät niihin, Julku pohtii.

Alkuviikon Julku oli kahden vauvansa kanssa, nyt mies on kotona, sillä lähes kaikki työpaikat on suljettu. Lisäksi koulut ovat kiinni ja lentokentät suljetaan. Floridalaiset ovat lähteneet myös sankoin joukoin autoillaan kohti länsirannikkoa.

– Ja polttoaine alkaa olla lopussa, koska ihmiset hamstraavat sitä ja diilaavat kalliimmalla eteenpäin, Julku kertoo.

Myös Finnair perui tämän päiväisen lentonsa Miamiin. Seuraava Finnairin lento Miamiin on ensi maanantaina. Sen kohtalosta ei ole vielä tehty päätöstä.  

1:10

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.