Mainos

Floridan ammuskelukoulu avasi ovensa – 3000 oppilasta aloitti koulutyön tiukkojen turvatoimien ympäröimänä

Perheet, ystävät ja jopa toisten koulujen oppilaiden kannustusryhmät saattoivat Marjory Stoneman Douglas -koulun opiskelijoita opinahjoonsa ensimmäisenä koulupäivänä ammuskelun jälkeen.

– Halusimme vain varmistaa, että olemme täällä ja heillä on tukemme, sanoivat Jeannine Gittens ja Nia Hills, jotka olivat autoilleet paikalle ennen kuin heidän poikaansa ja muita oppilaita tuova koulubussi saapui.

– On tärkeää, että kaikki tuntuisi niin normaalilta kuin mahdollista

Poliisin tiukat turvatoimet saattelivat arviolta 3 000 opiskelijaa kampukselle. Monilla oli kukka ja ilmeet olivat vakavat. Koko koulua ei kuitenkaan avattu: ne tilat, joissa 19-vuotias Nikolas Cruz ampui sarjatuliaseella 14 oppilasta ja 3 opettajaa, pysyvät suljettuina. Floridan viranomaiset hartkitsevat niiden purkamista ja muistomerkin pystyttämistä tilalle.

Kansanliike syntymässä

Floridan ystävänpäivän kouluampuminen on käynnistänyt keskustelun aselaeista, kuten aiemmatkin tapaukset. Nyt koululaiset itse ovat kuitenkin etunenässä ja floridalaiskoulun vaikutusryhmä on saanut maanlaajuista vastakaikua.

Muun muassa yksi johtohahmoista, koululainen David Hogg on esiintynyt valtakunnallisissa televisio-ohjelmista ja häntä on lainattu laajalti jäsentyneiden ajatustensa ansioista. Koululaiset aikovat järjestää suuren mielenosoituksen Washingtonissa maaliskuussa.

Presidentti Donald Trump on esittänyt julkisen painostuksen jälkeen, että harkittaisiin aseenostajille tehtäviä taustaselvityksiä ja aseiden tulivoimaa lisäävien lisäosien kieltoa, mutta kansallinen kivääriyhdistys ja merkittävä painostaja NRA on ollut kaikkea vastaan.

Vallassaoleva republikaanipuolue on jakautunut asiassa: sen johtajat torjuvat rajoitukset, mutta osa pitää niitä tarpeellisena. Puolue on epätietoinen, miten puoli pitäisi valita ennen ensi syksyn täytevaaleja.

Poikkeuksen aiempien ammuskeluiden jälkipuintiin osa aiemmin NRA:lle alennuksia ja etuja antaneista yrityksistä, kuten lentoyhtiö Delta ja autonvuoraaja Enterprise on jo katkaissut yhteydet yhdistykseen ja yksi Yhdysvaltain suurimmista asekauppiaista on päättänyt lopettaa tiettyjen tuliaseiden myynnin kokonaan.

0:50

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.