Mainos

Yhdysvalloissa vaaditaan aselakien kiristämistä mielenilmauksin – mukana ampumisesta selvinneitä oppilaita

Floridassa järjestetään tänään mielenilmaus rynnäkköaseiden kieltämiseksi. Mielenilmauksessa on mukana floridalaisesta kouluampumisesta selvinneitä oppilaita ja heidän vanhempiaan.

Viime viikolla tapahtuneessa kouluammuskelussa kuoli 17, kuolleiden joukossa oli opiskelijoita ja koulun henkilökuntaa. Kouluampuminen oli Yhdysvaltojen toiseksi tuhoisin.

Tapahtuma nosti jälleen kerran keskusteluun Yhdysvaltojen höllät aselait ja niiden kiristämistä vaaditaan yhä kovaäänisemmin.

– Olemme täällä varmistamassa, ettei tälläinen tapahtuma enää toistu, sanoo Diego Pfeiffer, joka opiskelee viimeistä vuotta Stoneman Douglasin lukiossa.

Cruz hykkäsi rynnäkköaseella kouluun

Stoneman Douglasin lukioon hyökännyt ampuja Nikolas Cruz oli opiskellut samassa koulussa, mutta tullut erotetuksi käytösongelmiensa vuoksi. Cruz on pidätetty ja häntä syytetään 17 murhasta. Cruz hyökkäsi kouluun rynnäkköaseella, jonka oli hankkinut laillisesti.

Aselakien tiukentamista vaativia mielenilmauksia on tulossa useita lähiaikoina, väkeä on houkuteltu mukaan sosiaalisen median voimalla. 24. maaliskuuta on luvassa Washingtonissa March for Our Lives -kulkue, joka on saanut alkunsa opiskelijavoimin.

Nuorten johtamat mielenilmaukset ovat saaneet tukea myös yhdysvaltalaisilta julkisuuden henkilöiltä. Muuna muassa näyttelijä George Clooney on vaimonsa Amal Clooneyn kanssa tukemassa 500 000 dollarilla Washingtonissa järjestettävää mielenilmaisua. Samalla summalla toimintaa ovat tukemassa myös elokuvaohjaaja Steven Spielberg ja rakastettu tv-tähti Oprah Winfrey.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.