Floridalaisnainen yritti pelastaa linnun hengenvaarasta – jäikin itse pinteeseen: "Olin nähnyt, että niin tehdään luontodokumenteissa, ja luulin pystyväni samaan"

Floridalaisnainen yritti pelastaa linnun hengenvaarasta – jäikin itse pinteeseen: ”En tiennyt, että se oli haukka” 3:22
Julie jakoi sosiaaliseen mediaan videon hurjasta kokemuksestaan haukan kanssa.

Pulaan joutunutta haukkaa pelastamaan rientänyt nainen sai tuta haukan kouran kivuliaan voiman.

Floridalaisen Julie Sivianin, 37, linnun pelastusyritys ei mennyt ihan putkaan viime sunnuntaina 22. tammikuuta. Autoa ajanut Julie oli huomannut suuren haukan tiensivussa. Se oli juuttunut rottaloukkona käytettävään liimamattoon tien sivussa.

–  Luulin oikeasti, että se olisi ollut ihan yksinkertainen pelastusyritys, Julie toteaa.

Peläten, että lintu voisi kuolla, nousi Julie nopeasti autostaan ja auttoi lintua irrottamaan koipensa tahmeasta matosta. Hän heitti takkinsa linnun päälle.

– Olin nähnyt, että niin tehdään luontodokumenteissa, ja luulin pystyväni samaan, Julie toteaa.

Linnulla oli kuitenkin toisenlaiset aikeet ja se yllätti laupiaana samarialaisensa itsensä pitämän Julien upottamalla pitkät haukankyntensä naisen ranteeseen ja läimäisi sen kiinni asfalttiin.

– Se nappasi kynsillään kiinni minusta ja kolme etummaista kynttä upposi ranteen sisäpuolelta, kun yksi takimmainen kiinnittyi käteen toiselta puolelta, Julie kuvailee.

Julie arvioi, että haukan kynnet olivat vähän vajaa 1,5 senttimetriä pitkät.

– Olin shokissa. Se oli kipua, jollaista en ole koskaan elämässäni kokenut. En voinut liikuttaa kättäni. Aina, kun lintua liikutettiin, sen ote kiristyi, Julie kertoo.

Kipu oli niin kovaa, että Julie kertoi melkein pyörtyneensä tuskasta. Hänen koko kehonsa meni lopulta shokkiin kivusta.

Yritti raahautua maata pitkin puhelimelle

Samalla, kun Julie yritti estää lintua tekemästä mitään, mikä voisi satuttaa häntä tai haukkaa itseään yhtään enempää, yritti hän raahautua maassa viiden metrin päähän autolleen hakemaan kännykkäänsä, jotta pystyi soittamaan hätänumeroon.

– Yritin raahautua puhelimelleni ja kiljuin apua niin kovaa, kuin keuhkoistani lähti ääntä, Julie kertoo.

Kun ensimmäinen suunnitelma ei onnistunut, ei Julielle jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin huutaa apua. Hän ei pystynyt liikkumaan ja haukka kiristi otettaan hänen ranteensa lihassa, koska shokkiin vaipunut Julie tärisi.

Vartin kuluttua hän sai lopulta puhelimen käteensä ja lähellä liikkunut palokuntayksikkö hälytettiin paikalle.  

Yllä olevalta videolta voit nähdä kivuliaan oloisen Julien pelastusyrityksen takin alle piilotetun haukan tiukasta otteesta.

Sai sairaalassa läksytyksen

Vapauduttuaan Julien täytyi pistäytyä sairaalassa näyttämässä saamiaan haavoja. Ensiavussa Julielle annettiin jäykkäkouristusrokotus ja haavat puhdistettiin. Haukka sen sijaan vietiin paikalliseen villieläinsairaalaan tutkittavaksi.

–  Uskon, että haukka oli tosi peloissaan. Haukat ja ihmiset eivät juuri ole kosketuksissa keskenään. Se varmaan luuli minun olleen saalistaja ja yritti vain puolustaa itseään, Julie järkeilee.

Vaikka tilanne oli Julien mukaan traumatisoiva, oli hänestä mukavaa, että hän pystyi lopulta auttamaan pulaan joutunutta eläintä.

–  Halusin pelastaa linnun ja tekisin sen uudestaankin. Tosin, en ehkä samalla tavalla, Julie pohtii.  

Sairaalan henkilökunta läksytti Julieta jälkikäteen ja muistutti, että haukka ei ole mikä tahansa lintulaudan pikkulintu, jolle voi syöttää siemeniä. Haukat metsästävät ja syövät muita eläimiä.

– En tiennyt, että se oli haukka. En ole mikään lintuexpertti. Näin vain linnun pulassa, Julie tunnustaa. 

Lähde: Reuters/Kennedy News

Lue myös:

    Uusimmat