Florida Panthers petti Olli Jokisen härskillä tavalla – "Mietin, mistä tässä nyt on oikein kyse"

0:33
Florida Panthers kunnioitti Olli Jokista vuonna 2017.

Entinen jääkiekkohyökkääjä Olli Jokinen pelasi NHL-urallaan kauimmin Florida Panthersissa ja antoi seuralle paljon. Pahimmillaan seurajohto petti hänet kuitenkin räikeästi, selviää Hannu Kauhalan ja MTV Urheilun toimittaja Marko Leppäsen kirjoittamassa uutuuskirjassa NHL ja suomalaistähdet (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura).

Jokinen siirtyi Floridaan New York Islandersista vuonna 2000. Suomalaishyökkääjä kantoi Panthersissa suurta vastuuta ja sai kapteenin C-kirjaimen rintaansa kaudella 2003–04. Seuran johtaminen oli kuitenkin sekavaa, eikä joukkue ollut vahva, ja pudotuspelit jäivät kausi toisensa jälkeen haaveeksi.

Jokinen solmi silti vuonna 2006 Floridan kanssa neljän vuoden jatkosopimuksen. Seurajohto oli luvannut hankkia joukkueen, joka taistelisi Stanley Cupista. 

Johtoporras kuitenkin pyllisti lupauksilleen ja kauppasi kolmen kuukauden päästä tärkeät pelaajat Roberto Luongon ja Gary Robertsin pois seurasta.

– Olin 27-vuotias pelaaja ja mietin, mistä tässä nyt on oikein kyse. Tuli kusetettu olo. Se oli opetus, että mitä enemmän NHL-maailmassa joku jotain lupaa, sitä enemmän siinä haisee, Jokinen kertoo kirjassa.

Jokinen pelasi lopulta Floridassa seitsemän kautta, joista neljän ajan hän toimi seuran kapteenina. Panthersin kausi päättyi joka kerta runkosarjaan.

– Vaikka Floridassa oli hyviä vuosia, en ikinä miettinyt, että tämä meni hyvin. Kyllä se sattui, kun emme päässeet pudotuspeleihin, koska tavoitteenani oli voittaa Stanley Cup.

Stanley Cup ei ollut Jokisen myöhempinäkään NHL-vuosina lähellä. Suomalainen pelasi muutoin komealla urallaan vain kuusi NHL:n pudotuspeliottelua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja