FIS teki historiallisen päätöksen: lentomäen portit avataan myös naisille

Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) päätti tänään keskiviikkona, että naismäkihyppääjät kilpailevat ensi kaudesta lähtien myös lentomäessä. Päätöksestä uutisoivat useat norjalaismediat, muun muassa NRK.

Norjalaismedian mukaan naisten ensimmäinen lentomäkikilpailu käydään ensi kaudella Vikersundissa, Norjassa. Historiallisen päätöksen teki FISin maailmancup-komitea tämänpäiväisessä kalenteri-istunnossaan. 

Vuosi sitten Norjan ehdotus naisten lentomäkikisoista kaatui äänin 7–9.  Nyt tulos oli toinen, ja ehdotus hyväksyttiin Aftenpostenin mukaan 14–0.

FISin johtokunta voi vielä periaatteessa kumota päätöksen, mutta tätä pidetään tämänpäiväisen äänestystuloksen valossa erittäin epätodennäköisenä.

Kyselytutkimusten mukaan enemmistö urheilijoista ja valmentajista ovat halukkaita kilpailemaan myös lentomäessä.

– Toivottavasti voimme kaikki olla yhtä mieltä siitä, että naishyppääjät itse ja heidän valmentajansa ovat tässä asiassa parhaita asiantuntijoita. Voiko mikään olla motivoivampaa kuin se, että heillä on samat mahdollisuudet kuin miehillä? Annetaan heidän ottaa seuraava askel, jotta tämä laji voisi olla tulevaisuudessa vieläkin upeampi, Norjan mäkimaajoukkueen johtaja Clas Brede Bråthen lausui keskiviikon tilaisuudessa.

Naisten lentomäkikisoissa täytyy Aftenpostenin mukaan olla vähintään 15 osallistujaa, jotka kaikki ovat vähintään 18-vuotiaita.

Lue myös:

    Uusimmat