Kansainvälisen liiton päätös raju isku Norjan hiihdolle – "Se on surullista"

2:55
FIS teki maanantaina linjauksen myös fluorivoiteiden käytöstä.

Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) päätti maanantaina pienentää järjestäjämaan osallistujakiintiötä tulevalle kaudelle. Etenkin Norja on vastustanut voimakkaasti osallistujakiintiöiden pienentämistä.

Järjestäjämaa on voinut tähän saakka nimetä hiihdon maailmancupin kilpailuihin 15 hiihtäjää. Maanantaina FIS kuitenkin päätti, että jatkossa kilpailuihin voi osallistua kymmenen järjestäjämaan hiihtäjää. Lisäksi maat voivat nimetä kilpailuun kaksi alle 23-vuotiasta hiihtäjää.

Päätöksellä FIS pyrkii vähentämään suurten hiihtomaiden, etenkin Norjan ja naisten kilpailuissa myös Ruotsin, ylivaltaa kilpailuissa ja tekemään niistä mielenkiintoisempia.

Etenkin Norja on vastustanut voimakkaasti maakiintiöiden pienentämistä. Sportbladetille päätöstä kommentoinut Norjan hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Espen Bjervig sanoo, että kärjen takana olevien hiihtäjien valitseminen kilpailuihin tulee olemaan vaikeaa, koska vaihtoehtoja on niin paljon.

– Tämä on raskas päivä norjalaiselle hiihdolle, Bjervig sanoo.

– Se on ollut kannustin hiihtäjille, että he pääsevät kilpailemaan maailmancupissa parhaita hiihtäjiä vastaan. Tämä vaikeuttaa suurten maiden asemaa. Se on surullista meidän kannaltamme, mutta täytyy ymmärtää, että pienempien maiden on vaikea kilpailla norjalaisten kanssa ja ruotsalaisten kanssa naisten puolella.

Ruotsin hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Anders Byström näkee tilanteen Bjervigin tavoin.

– Ei tämä ole kuolinisku, mutta tämä vaikeuttaa naisten maajoukkueen toimintaa. Tämä tarkoittaa, että meidän täytyy jättää sivuun hiihtäjiä, joilla olisi mahdollisuus sijoittua kymmenen kärkeen. Samalla voimme kuitenkin ottaa mukaan ylimääräisiä alle 23-vuotiaita, Byström sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja