Hiihtopomo näki punaista toimittajien tivattua kommenttia liiton vuosikokouksen järjestämispaikan valinnasta: "Pattaya ei ole vain seksituristeille"

Kansainvälisen hiihtoliitto FIS:in puheenjohtaja Gian-Franco Kasper on vastannut kriitiikkiin siitä, että liiton vuoden 2020 vuosikokous tullaan järjestämään Thaimaan Pattayalla, asiasta kertoi Expressen.

Hän piti Seefeldissä lehdistötilaisuuden koskien MM-kilpailuja, mutta suurin huomio kiinnittyi tulevaan vuosikokoukseen.

– Päätös tehtiin vuosi sitten FIS:in johtokunnan kanssa. Meillä ei ollut silloin muita vaihtoehtoja. Monet maat antoivat oman palautteensa päätökselle, joten päätimme äänestää asiasta uudelleen. Sen tulos pysyi samana, Kasper sanoo.

– Tiedän, mitä ajattelette Pattayasta, mutta se ei ole pelkästään seksituristeille, vaan se on erinomainen paikka kokouksien järjestämiseen. He voivat tarjota kaiken sen luksuksen, jonka tarvitsemme 1200 osallistujallemme. Rehellisesti puhuen, jos meidän pitäisi tarkistaa jokaisen kaupungin kohdalla prostitoitujen määrä, niin silloin kohtaisimme ongelmia. Silloin ei mitään kaupunkeja hyväksyttäisi, Kasper jatkaa.

Lehdistötilaisuus lopetettiin nopeasti, sillä lehdistövastaava vaati, että kaikkien kysymyksien tulisi koskea MM-kilpailuja. Norjalaistoimittaja ehti kysyä vielä yhden kysymyksen ennen kuin Kasper ehti poistua paikalta. Tuolloin hän näki punaista ja kohotti ääntään.

– Meidän johtomme on päättänyt näin! Olisiko minun pitänyt sanoa ei tehdylle päätökselle?!, Kasper vastasi.

Hiihdon MM-kilpailut käydään Seefeldissä 20. helmikuuta - 3. maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat