Naisia ei päästetä lentomäkeen – hiihtopomolta tiukka linja: "Se on fyysisesti ja henkisesti vaativaa"

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:in virkaanastuva kilpailupäällikkö Sandro Petile sanoo, että naisia ei tulla päästämään lentomäkeen urheilijoiden antamasta paineesta huolimatta.

FIS:in kilpailupäällikön pestin päättävä Walter Hofer sanoo, että halukkaiden lentomäen kisaajien määrä on toistaiseksi liian pieni.

– Kaikki ovat valmiita kilpailemaan tavallisissa suurmäissä ja muutamat heistä ovat valmiita myös lentomäkeen. Heitä on kuitenkin liian vähän. Haluavatko he kolmen hyppääjän näytöksen vai haluavatko he kilpailun, Hofer toteaa NRK:lle.

– Lentomäki on hyppylajien Formula 1. Se on fyysisesti ja henkisesti vaativaa. Lentomäkikisa ei ole vain jotain, jonka voit saada, vaan siinä pitää olla kilpailijoita maailmanlaajuisesti, Hoferin seuraaja Petile sanoo.

Itävallan Chiara Höltz on valmis hyppäämään lentomäessä, samaten kaksinkertainen maailmanmestari Saksan Katharina Althaus, joka kuvailee lentomäkeä hänen suureksi unelmaksi.

– Toivon, että naiset päästetään mäkeen piakkoin, Althaus toteaa.

Olympiavoittaja Maren Lundby ei ymmärrä logiikkaa kiellon takana.

– Et voi tulla paremmaksi lentomäessä, jos et pääse koskaan kokeilemaan. Jostain pitää aloittaa. Se on turhauttavaa istua vuodesta toiseen ja katsoa miesten hyppäävän, kun tiedät, että pystyisit samaan, Lundby kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat