Mainos

Finstaship vuokraa murtajia Alaskaan

Alaskassa murtajilla hinataan, ankkuroidaan ja huolletaan öljynporauslauttoja. Suomessa murtajia ei tarvita vuokrausten aikoihin.

Varustamoliikelaitos Finstaship vuokraa kaksi monitoimimurtajaa miehistöineen öljy-yhtiö Shellille kolmeksi vuodeksi. Murtajat ovat Shellin käytössä Alaskan pohjoisrannikolla vuosittain toukokuusta joulukuuhun.

Suomessa ei tarvita murtajia kyseisinä aikoina, mutta Shellillä on niille käyttöä muun muassa öljynporauslauttojen hinaamisessa, ankkuroinnissa ja huoltotöissä Alaskan pohjoispuolella sijaitsevalla Beaufortinmerellä.

Lisäksi murtajien tehtävänä on pitää Jäämereltä kesällä irtoavat jäälautat poissa öljynporauslauttojen ympäriltä. Jäälautat voivat olla monen neliökilometrin kokoisia.

Finstashipin mukaan sopimus Shellin kanssa vahvistaa laitoksen asemaa arktisten olosuhteiden eritysosaajana, sillä öljy- ja kaasuteollisuuden palvelu arktisilla alueilla on teknisesti vaativaa toimintaa.

Finstaship on lisännyt viime vuosina murtajien käyttöä varsinaisen jäänmurtoajan ulkopuolella. Useimmat asiakkaat ovat öljy- ja kaasuteollisuudelle huoltotöitä tekeviä yhtiöitä.

Ensi kesänä Alaskaan lähtevät murtajat ovat Finstashipin suurin monitoimimurtaja Fennica sekä Norjasta vuokrattava Tor Viking. Alusten siirtäminen Panaman kanavan kautta Jäämerelle kestää puolitoista kuukautta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.