Mainos

Finnairin Vehviläinen: Ei riitä, että toimii lakien mukaan

Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen on helpottunut syyttäjän päätöksestä jättää syyte nostamatta häntä vastaan asuntokauppa-asiassa.

Vehviläinen kertoo lähettämässään tiedotteessa, että viime kuukaudet ovat olleet hänelle raskaita, mutta opettavaisia.

– Olen raskaalla tavalla oppinut, ettei riitä, että toimii lakien mukaisesti, vaan on otettava huomioon myös eettiset näkökulmat ja se, miltä asiat saattavat näyttää. Viime kuukaudet ovat olleet kova koulu. Olen tästä jupakasta ottanut opikseni ja tarkastelen jatkossa asioita laajemmasta näkökulmasta, Vehviläinen kertoo tiedotteessaan.

Vehviläinen kertoo, että päätöksen odottaminen julkisuuden valokeilassa on ollut hänelle itselleen ja erityisesti läheisilleen raskasta.

Finnairin mukaan Vehviläinen nauttii edelleen yhtiön hallituksen luottamusta.

Vehviläistä epäiltiin lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa. Vehviläinen myi Helsingin keskustan hankalasti kaupaksi käyvän kalliin arvoasuntonsa eläkeyhtiö Ilmariselle, joka vuokrasi sen Finnairille Vehviläisen työsuhdeasunnoksi. Samoihin aikoihin päätettiin myös Ilmarisen ja Finnairin välisistä yritysjärjestelyistä, jotka olivat Ilmariselle kannattavat. Myös Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailasta ja varatoimitusjohtaja Timo Ritakalliota epäiltiin lahjuksen antamisesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.