Finnairin myöhästymisten yhtenä syynä työvoimapula?

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman käsiinsä saaman yhtiön sisäisessä muistiossa kerrotaan Finnairia vaivaavasta työvoimapulasta.

Finnairin johto kiistää kuitenkin väitteet, joiden mukaan yhtiön lentokoneiden lisääntyneet myöhästymiset johtuisivat osittain yhtiötä vaivaavasta työvoimapulasta.

Lentojen myöhästymiset ovat aiheuttaneet tuskaa matkustajille.

Finnairin lentojen minuuttimääräiset myöhästymiset ovat lisääntyneet etenkin kahden viime vuoden aikana.

Finnairin lentokonehuollon päällikkö Janne Tarvaisen mukaan tähän on monia syitä.

- Aina silloin tällön kun työt on syklisiä, niin on enemmän töitä kuin on tekijöitä. Pahimmassa tapauksessa se näkyy myöhästymisinä. Isompi työpula nähtäneen 2010 kun eläköitymiset yhä enemmän jatkuu.

Finnairin johtajan Ville Ihon mukaan noin 40 % myöhästymisistä johtuu joko toisen koneen tai jonkun matkustajan odottamisesta.

- Sitten on myös teknisistä vioista johtuvia myöhästymisiä, lennonjohdosta, operatiivisesta toiminnasta johtuvia syitä ja kolmanneksi maapalveluihin liittyvät syyt.

45-minuuttia ohjelman saamassa raportissa työvoimapula kiistatta mainitaan.

Yhtiön viime vuoden tulos oli hyvä ja muun muassa matkustajaliikenne kasvoi 6.6 prosenttia.

- Turvallisuudessa meillä on nollatoleranssi, eli jos on pienikin syy epäillä jotain vikaa, yksikään lento ei lähde, Iho korostaa.

- Kasvunhallinta on aina haasteellista. Nyt esimerkiksi lentokentän infra on auttamattoman pieni mutta sen kanssa meidän täytyy elää vielä 1,5 vuotta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat