Mainos

Finnair: Tuhkapilvi vaikuttanut yli 100 000 lentomatkustajaan

Lentoyhtiö Finnairin mukaan Islannin tulivuorenpurkauksesta levinnyt tuhkapilvi on vaikuttanut yli 100 000 lentomatkustajaan.

Toimitusjohtaja Mika Vehviläinen arvioi, että tällä hetkellä noin tuhat Finnairin lentomatkustajaa on jumissa Helsingissä ja 14 000 matkustajaa muualla maailmassa. Lisäksi liki 4 000 Aurinkomatkojen asiakasta on jäänyt jumiin lomakohteisiinsa.

- Liikenteemme ei ole koskaan aiemmin ollut lentämättä kolmea päivää. Kyseessä on meille täysin poikkeuksellinen tilanne. 100 000 asiakkaamme matka on peruuntunut ja noin 15 000 matkustajaa ei vielä ole päässyt palaamaan kotiin, Vehviläinen sanoo.

Finnair järjestää jo tänä iltana Helsinkiin jääneille asiakkailleen lauttakuljetuksen Tallinnaan, mistä matka jatkuu bussilla Berliiniin. Sieltä eteenpäin matkustajat joutuvat Finnairin mukaan tekemään jatkojärjestelynsä itse.

Myös tuhka-alueen ulkopuolelta tulleesta Finnairin lentokoneesta on löydetty tuhkaa. Vehviläisen mukaan Pekingistä tulleessa matkustajakoneessa havaittiin merkkejä tuhkasta, vaikka tuhkapilvi ei ulotu Kiinan alueelle.

- Otamme tuhkatilanteen hyvin vakavasti, Vehviläinen painottaa MTV:n uutisille.

Tuhkapilven aiheuttama lentokielto aiheuttaa Finnairille kahden miljoonan euron tappion päivässä. Vehviläisen mukaan yhtiöllä ei kuitenkaan ole välitöntä hätää, vaikka tilanne tuleekin vaarantamaan Finnairin positiivisen kehityksen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.