Mainos

Finnair tilaa neljä uutta suihkukonetta

Yhtiön mukaan koneita käytetään uusien reittien avaamiseen Euroopassa.

Finnair tilaa neljä uutta suihkukonetta. Embraer 190 -koneet maksavat runsaat 100 miljoonaa euroa. Yhtiö käytti koneiden hankintaan jäljellä ollutta optiota.

Lentokoneista kaksi toimitetaan Finnairille vuonna 2008 ja toiset kaksi vuonna 2009. Uusien koneiden saavuttua Finnairilla on 20 koneen Embraer-laivasto.

Finnairin toimitusjohtajan Jukka Hienosen mukaan koneita käytetään uusien reittien avaamiseen Euroopassa. Tänään tehdyllä tilauksella yhtiö täydentää pienimmän koneperheensä.

- Pienimmillä koneilla pystymme lisäämään lentovuoroja myös ruuhka-aikojen ulkopuolella, sanoi Hienonen yhtiön tiedotteen mukaan.

Brasiliassa valmistetut Embraer-koneet lentävät kotimaan vuoroilla ja useilla Skandinavian reiteillä. Ne sukkuloivat myös Euroopan reiteillä ja palvelevat samalla syöttöyhteyksinä Finnairin Aasian lennoille.

Tänä vuonna lentoyhtiö avasi reitit muun muassa Geneveen ja Krakovaan ja ensi keväänä Embraereilla lennetään Ljubljanaan Sloveniaan.

Finnair aloitti Embraer-koneiden hankinnan reilu vuosi sitten ja laivastossa on jo kaikki kymmenen tilattua, pienempää 170-mallin konetta. Satapaikkaisista 190-mallin koneista ensimmäinen saapuu joulukuussa. Ne ovat osaltaan korvanneet Boeing-MD-80-koneet, joilla lennettiin viimeistä kertaa kesällä.

Uudet suihkukoneet kuluttavat maltillisesti polttoainetta, mikä hyödyttää Finnairia. Polttoainekustannukset ovat yhtiölle suuri kuluerä.

Embraerit ovat ohjaamovarustukseltaan yhteensopivia, joten samat miehistöt voivat lentää sekä pienempää että suurempaa konetta.

Finnairin Eurooppa-laivaston rungon muodostaa 29 Airbus A320-konetta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.