Finnair lentää edelleen 14 kaupunkiin – tänne voi olla mahdollisuus päästä kesäkuussa lomamatkalle, mikäli rajoitukset poistuvat

Finnair aloittaa yt-neuvottelut – syynä lomautuksiin ovat koronaviruksen aiheuttamat taloudelliset vaikutukset 1:07
Finnair aloitti maaliskuun alussa yt-neuvottelut koronanviruksen aiheuttamien taloudellisten vaikutusten vuoksi.

Aurinkomatkat ilmoitti tänään peruvansa kesäkuun lisäksi myös kaikki heinäkuun valmismatkansa, mutta omatoimisilla lennoilla on ehkä kesällä mahdollista matkustaa myös lomamatkalle ulkomaille.

Suomen hallitus linjasi maanantaina, että välttämätön ja työmatkaliikenne sallitaan Schengenin sisärajat ylittävässä liikenteessä 14.5. alkaen, myös muut syyt voivat käydä tapauskohtaisesti. Vapaa-ajan matkustamista ei edelleenkään suositella tällä hetkellä. 

Aurinkomatkat perui kaikki kesäkuun ja heinäkuun matkansa. Peruttuja matkoja on tuhansia. Finnairin viestintäpäällikkö Manti Väätäinen-Pereira vastaa tällä hetkellä myös Aurinkomatkojen tiedotuksesta. Hänen mukaansa elokuun matkojen on näillä näkymin tarkoitus toteutua normaalisti ja niitä on turvallista varata, koska rahat saa takaisin, mikäli matka ei toteudukaan.

– Elokuun matkoja koskevat jo normaalit peruutus- ja vaihto-oikeudet. Ilmoitamme matkustajille hyvissä ajoin, mikäli matka ei toteudu. Seuraamme koronatilannetta koko ajan, Väätäinen-Pereira sanoi.

Heinäkuussa lisätään lentoja

Finnair lentää tälläkin hetkellä niin kotimaan kuin ulkomaankin lentoja. Touko-kesäkuussa on siis mahdollisuus päästä ainakin 14 eri kohteeseen, mikäli vapaa-ajan matkustaminen sallitaan jälleen. Kotimaan lentoja on Ouluun, Rovaniemelle, Kuopioon ja Maarianhaminaan. Ulkomaisia kohteita ovat Lontoo, Pariisi, Frankfurt, Zürich, Berliini, Amsterdam, Bryssel, München, Tukholma ja Tallinna.

Lisäksi Finnairilla on jo valmiina aikataulu Euroopan-lennoista, jotka lennetään, kun matkustusrajoitukset poistuvat. Kohteisiin kuuluvat muun muassa Oslo, Kööpenhamina ja Riika.

Väätäinen-Pereira kertoo, että Finnairilla on nyt ollut noin tuhat matkustajaa päivässä, joista suurin osa on työmatka- tai kotiinpaluulentoja. Normaaliolosuhteissa ennen koronapandemiaa Finnairilla oli 40 – 50 000 matkustajaa päivässä, joten matkustajamäärät ovat pudonneet hurjasti.

Finnair julkaisee heinäkuun alusta voimaan astuvan lentoliikennesuunnitelmansa toukokuun aikana. 

– Heinäkuussa on tarkoitus lisätä lentämistä asteittain. Siihen, että Finnairin toiminta palaa ennalleen, menee toimitusjohtajan arvion mukaan 2-3 vuotta, Väätäinen-Pereira sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat