Aurinkomatkat aloittaa valmismatkat Etelä-Eurooppaan heinäkuussa – TUI:n lomalaiset kirmaavat etelään jo kesäkuussa

Raila pääsee puolisonsa kanssa Kreikkaan pitkän koronapiinan jälkeen – seurasimme pariskunnan lähtöä lentokentällä 3:21
Ensimmäiset suomalaiset riensivät Kreikkaan viime viikonloppuna – katso tunnelmia kentältä!

Ulkomaanmatkailun avautuminen ainakin osittain kesällä näyttää yhä todennäköisemmältä, sillä Aurinkomatkat kertoo aloittavansa pakettimatkat Kreetalle, Rodokselle ja Madeiralle heinäkuussa.

Puolestaan TUI aloittaa matkat näillä näkymin 17. kesäkuuta Kreetalle sekä muihin Etelä-Euroopan kohteisiin, kuten Rodokselle ja Kosin saarelle.

Molemmat yhtiöt ovat ilmoittaneet kevään aikana viivästyttävänsä kesän matkojen alkua. Esimerkiksi Aurinkomatkat kertoi aiemmin tässä kuussa, että yhtiö peruu kaikki kesäkuun valmismatkat. Tuolloin matkatoimisto TUI kertoi peruneensa ulkomaanmatkansa ainakin toukokuun loppuun, mutta nyt tämä arvio on myöhentynyt kesäkuun puoleenväliin.

Aurinkomatkat kertoi kuitenkin tänään, että yhtiö lennättää suomalaiset lomailijat osaan Etelä-Euroopan kohteista heinäkuun alkupäivistä alkaen. Ensimmäinen lähtö on Kreetalle 3. heinäkuuta alkaen.

– Pandemiatilanteen parantuessa monet Euroopan lomakohteet avaavat nyt matkustusta. Olemme olleet tiiviisti yhteydessä paikallisiin yhteistyökumppaneihimme ja sitä kautta paikallisviranomaisiin kohteissa, ja yhteinen näkemyksemme on, että lomailu näissä kohteissa on terveysturvallista, kertoo Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa tiedotteessa.

Kolmen matkakohteen avautuminen on kuitenkin vain murto-osa tavallisesta yhtiön matkatarjonnasta. Taloussanomat kertoi tänään, että Aurinkomatkat on perunut tuhansia matkoja kesän osalta, sillä kaikki suunnitellut lomakohteet eivät ole olleet terveysturvallisia. Näitä kohteita ovat muun muassa Italia, Kroatia ja Turkki sekä muita Kreikan saaria.

Niille, jotka heinäkuussa lähtevät Euroopan-lomalle, Aurinkomatkat kertoo tarjoavansa kuluttoman koronatestauksen ennen paluumatkaa Suomeen. Tällä hetkellä esimerkiksi lentoyhtiö Finnair vaatii negatiivisen koronatodistuksen ennen lennolle pääsyä.

Varauksia tehdään koko ajan

Puolestaan lentoyhtiö TUI suunnittelee lennättävänsä ensimmäiset lomalaiset Etelä-Euroopan rantahiekoille jo kesäkuun puolessa välissä, jos Ulkoministeriön matkustussuositukset sen sallivat.

– Meidän asiakkaillemme on niin kova tahtotila lähteä, että me haluamme olla valmiina heti kun se on mahdollista, kertoo TUI:n viestintäpäällikkö Laura Aaltonen MTV:lle.

Myös varauksia on tehty jo kesälle sekä myöhemmille ajankohdille.

– Tällä hetkellä varausten pääpaino on syksyn ja talven varauksissa. Viime viikkoina on alettu varaaamaan enemmän myös kesän ja henäkuun matkoja.

Lentoja rantakohteisiin jo nyt

Valmismatkajärjestäjät ovat myöhentäneet oman matkatarjonnan alkamista ulkomaille. Sen sijaan reittilentoja kulkee jo Etelä-Euroopan lomakohteisiin jo nyt.

Esimerkiksi Finnair aloitti viime sunnuntaina uudelleen suorat lennot Kreikan suositulle lomasaarelle Kreetalle.

Suomen ulkoministeriön ja ulkomaanedustuston tuottaman verkkosivuston mukaan Kreikkaan EU- ja Schengen-maista saapuvilta vaaditaan tällä hetkellä negatiivinen Covid-testitulos tai rokotustodistus kahdesta annoksesta sekä PLF-kaavake. Maahantulovaatimukset lomakohteisiin voivat muuttua kesän edetessä.

Juttua ja otsikkoa muokattu kello 14.00: Lisätty Taloussanomien tieto siitä, että Aurinkomatkat on perunut suurimman osan kesän ulkomaanmatkoista.

Lue myös:

    Uusimmat