Mainos

Finnair avaa reitin Kiinan suurimpaan kaupunkiin kiinalaisten tuella

Finnair avaa lentoreitin Kiinan suurimpaan kaupunkiin Chongqingiin. Erityistä avauksessa on se, että Länsi-Kiinassa sijaitseva Chongqing maksaa Finnairille kaupunkiin lentämisestä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomen Kuvalehti.

Ensimmäinen lento 32 miljoonan asukkaan metropolialueelle lähtee ensi viikon keskiviikkona. Finnair lentää kaupunkiin neljä kertaa viikossa. Reitti on yhtiön neljäs Kiinaan. Samalla Finnairista tulee ensimmäinen eurooppalainen lentoyhtiö, joka avaa reitin kaupunkiin.

– Meillä on sopimus paikallisviranomaisten kanssa, että he reitin avauksen alkuvaiheessa tukevat tätä taloudellisesti, sanoo Finnairin viestintäpäällikkö Päivyt Tallqvist.

Finnair ei kerro sopimuksen yksityiskohtia. Tallqvistin mukaan se mahdollistaa Finnairille asiakaspohjan hankkimisen.

– Viime kädessä lentoyhtiön pitää uskoa jokaiseen reittiin ja siihen, että reitillä on aidot kaupalliset mahdollisuudet menestyä.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Finnair avaa uuden kohteen ulkomaille tukiaisten avulla. Tallqvist korostaa, että reittiä ei olisi avattu, ellei yhtiö uskoisi sen olevan jatkossa taloudellisesti kannattava.

– Me uskomme, että Chongqingilla sellainen on. Siellä on kiinalaista autoteollisuutta, siellä on tietokoneteollisuutta. Me olemme keskustelleet nykyisten yritysasiakkaiden kanssa, minne heillä on kiinnostusta yritysmatkustamisen puolesta, Tallqvist valottaa Finnairin kiinnostusta kohteeseen.

Finnair myös uskoo, että Chongqingilla on potentiaalia myös turistikohteena.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.