Mainos

Finladia Vodka yhtiöksi

Altia Group yhtiöittää kansainvälisesti tunnetuimman tuotteensa Finlandia Vodkan. Altian hallitus teki päätöksen Finlandia Vodkan yhtiöittämisestä tänään.

Uudesta yhtiöstä tulee Altia Groupin tytäryhtiö Primalcon ja Havistran rinnalle, kerrotaan Altiasta. Pääjohtaja Veikko Kasurisen mukaan päätös perustuu Altian strategiaan, jonka yhtenä painopistealueena on Finlandian kasvattaminen maailmanlaajuiseksi tuotemerkiksi. Yhtiöittämisellä Finlandia Vodka eriytetään täysin toisentyyppisestä kotimaisesta liiketoiminnasta.

Finlandia Vodkan liikevaihto oli viime vuonna vajaat 300 miljoonaa markkaa. Myynti- ja markkinointitoiminnoissa on noin 40 työntekijää. Finlandia on maailman 13:nneksi myydyin vodka. Sen osuus laatuvodkan markkinoista oli 5,6 prosenttia eli 16 miljoonaa litraa.

Uusi yhtiö tekee Primalcon kanssa pitkäaikaisen valmistussopimuksen Finlandian tuottamisesta Rajamäen ja Koskenkorvan tehtailla. Koko Altia Groupin liikevaihto oli viime vuonna noin 1300 miljoonaa markkaa. Yhtiöllä on 950 työntekijää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.