Mainos

Finalistit olivat kokeneita saunakisaajia

Saunomisen MM-kisoissa menehtynyt venäläinen Vladimir Ladyzhenskiy ja loukkaantunut suomalainen Timo Kaukonen olivat kokeneita saunojia.

Kaukonen on viisinkertainen saunomisen maailmanmestari, ja eilinen kilpailu oli hänen kymmenes kertansa kilpailuissa. Ladyzhenskiy puolestaan oli kiertänyt paljon vastaavia kilpailuja Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Hän oli myös Heinolassa viime vuonna.

Saunomisen MM-kisat päättyivät eilen tragediaan Heinolassa, kun Ladyzhenskiy kuoli ja Kaukonen joutui sairaalahoitoon finaalin päätteeksi.

– Kaikki oli juuri niin kuin pitikin. Lämpötila oli normaali, hapen määrä oli normaali. Kisaviikonloppu eteni täysin suunnitellusti, eikä mikään viitannut tällaiseen, sanoo kilpailun johtaja Ossi Arvela.

Arvelan mukaan finalistien vesitankkaus oli sujunut normaalisti. Finalisteja oli myös tarkkailtu koko kilpailun ajan ikkunan takaa.

– Kuuteen minuuttiin asti kilpailijat näyttivät tuomareille peukalolla, että kaikki on ok. Mutta noin kuuden minuutin kohdilla tuomarit ja ensiapuhenkilöstä totesi, että tämä ei ole turvallista, vaan nyt äkkiä ovet auki, Arvela sanoo.

Myös kilpailuaika oli Arvelan mukaan normaalin rajoissa.

– Kyllä näin pitkiä saunomisaikoja on ollut koko tämän vuoden kisaviikonloppuna ja viime vuonna läpi koko kisan. Jokainen kilpailija tiesi täsmälleen, mihin he ovat tulossa.

Saunomisen MM-kisat on järjestetty 12 kertaa, joista neljässä Arvela on ollut kilpailun johtajana. Kisoja ei todennäköisesti järjestetä eilisen tragedian jälkeen.

– Kyllä tämä on tässä. En kykene näkemään, miten tällaisten tapahtumien jälkeen kilpailua enää pysyttäisiin järjestämään.

Katso Anne Forssènin juttu Heinolasta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.