Mainos

Filippiinien tuhot: "Ei vettä, ei sähköä"

Itsekin useilla myrskyalueilla työskennellyt Helsingin pelastuslaitoksen pelastuskomentaja Simo Weckstén kuvailee Filippiinien tuhoja hurjiksi.

– Kyllä tässä ollaan luonnonvoimien suhteen äärirajoilla. Ei tuolla voi rakenteet millään kestää. Tämä on todella hurjan näköistä, Weckstén totesi Huomenta Suomen lähetyksessä.

Tuhoutuneet tai romun alle hautautuneet tiet ja sillat ovat vaikeuttaneet pelastusoperaatioita Keski-Filippiineillä. Leyten saaren yli pyyhkäissyt Haiyan-taifuuni surmasi arvioiden mukaan jopa 10 000 ihmistä. YK:n mukaan lähes 620 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa. 

Lähes 800 000 asukkaan Palawanin saarella tuhot ovat suuret, kertoo Manilasta Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijä Johanna Klinge.

– 70-75 prosenttia rakennuksista on tuhoutunut. Pohjavesi on saastunutta, eli juomavettä ei ole. Myöskään sähköä ei ole. Kaupungissa harhailee lähisaarilta evakuoituja turisteja, sillä heillä ei ole mahdollisuutta hypätä lentokoneeseen Manilaan, sillä lentokenttä on tuhoutunut, Klinge toteaa.

Yhdysvallat on lähettänyt sotilaita ja kuljetuslentokoneita Filippiineille. Presidentti Barack Obama on esittänyt surunvalittelunsa uhrien puolesta. 

Heikentynyt hirmumyrsky saavutti yöllä Vietnamin, jossa ainakin kuuden ihmisen kerrotaan kuolleen. Lähes 900 000 ihmistä on Vietnamin hallituksen verkkosivujen mukaan siirretty turva-alueille.  


Kuvagalleria:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.