Mainos

Filippiinien presidentin uskomaton raivonpurkaus: "YK, jos olet tuollainen ****pää..."

0:45

Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte uhkaa vetää maansa pois YK:sta. Syynä on YK:n kovasanainen kritiikki presidentin huumesotaa vastaan. Yli 1500 ihmistä on kuollut Filippiineillä sen jälkeen kun Duterte nousi presidentiksi kesäkuun lopulla.

Presidentti Rodrigo Duterte piti tänään tiedotustilaisuuden, jossa hän solvasi YK:ta alatyylisin ilmauksin. Tässä muuttamia näytteitä presidentin puheesta.

– En nyt halua mitenkään loukata, mutta ehkä meidän pitää vain erota YK:sta. Jos olet tuollainen epäkunnioittava ****pää, me vain eroamme YK:sta, Duterte aloitti tagalogin kielellä ja vaihtoi lennossa englantiin.

– Mitä hyötyä sinusta on maailmalle, herra YK? Sinä ja sinun asiantuntijasi! Minä voin sanoa tässä ihan suoraan että herra Duterte voi viidellä pointilla todistaa että olet typerä, Duterte jatkoi edelleen vaihtaen kesken lauseen kieltä tagalogista englantiin ja takaisin. 

– Arvaa mitä YK? Jos sinä löydät minusta yhden vian, minä löydän sinusta kymmenen! OIet täysin hyödytön. Jos sinusta olisi mihinkään, olisit jo lopettanut sodat ja tappamiset, presidentti julisti päätyen nyt englannin kieleen.

Erityisesti YK:n varoittelut Filippiinien väkivaltaisuuksien jälkiseuraamuksista kiihdyttivät Duterten valkohehkuiseen raivoon.

– Mitkä jälkiseuraamukset? En välitä ******kaan jälkiseuraamuksistanne! Te tässä sekaannutte toisten asioihin! Olisitte lähettäneet raportin. Olisitte lähettäneet jonkun juttusille. Teillä ei ole mitään oikeutta antaa mitään *****papereita maastani!

Duterten raivonpurkaus perustuu ilmeisesti YK:n erityisraportoija Agnes Callamardin lausuntoon, jossa hän sanoo seuraavasti:

– Väitteet huumekaupasta eivät poista hallitukselta sen kansainvälisen lain asettamia velvoitteita eikä vie valtion toimijoita vastuuta laittomista tappamisista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.