Mainos

Filippiinien Playboy tarjoaa kesyä alastomuutta

Yhdysvaltalainen aikuisviihdelehti Playboy on tehnyt aluevaltauksen Filippiineille. Tänään ensimmäistä kertaa ilmestynyt Playboyn filippiiniläinen painos on aiheuttanut suurta kohua roomalaiskatolisessa maassa.

Filippiiniläisten luettavaksi tarkoitetun lehtipainoksen on kuitenkin luvattu olevan kesympi kuin muualla maailmassa. Filippiineillä julkaistavan Playboyn päätoimittaja Beting Laygo Dolor sanoo, että lehti pyrkii välttämään suoraa alastomuutta.

- Filippiinien oma Playboy on sopeutettu kulttuuriimme. Meillä vallitsee katolinen uskonto ja olemme hivenen konservatiivisempia, Dolor sanoo.

Lehden kohderyhmänä ovatkin kypsemmät ja hyvin toimeentulevat miehet. Tällaisten miesten uskotaan kiinnostuvan lehden kuvituksesta, artikkeleista ja valokuvista.

Erityisesti lehti on ylpeä artikkeleistaan, sillä niitä ovat tekemässä muun muassa Filippiinien neljä parasta kirjoittajaa.

Päätoimittaja Dolor ymmärtää, etteivät kaikki filippiiniläiset, kuten äärikonservatiiviset ryhmät, ole innoissaan lehden rantautumisesta maahan.

- En usko, että lehti laukaisee Filippiineillä levottomuuksia, kuten Indonesiassa kävi, hän sanoo.

Playboy aloitti lehden toimittamisen maailman suurimmassa muslimivaltiossa Indonesiassa vuonna 2006, jolloin mellakat pelästyttivät mainostajat pois lehden sivuilta.

Katolinen kirkko vastustaa

Filippiinien piispainkokouksen edustaja Pedro Quitorio muistuttaa, että maassa on viime vuosina kamppailtu esimerkiksi köyhyyden ja erilaisten skandaalien kurimuksessa. Hänen mielestään Filippiineillä ei ole enää varaa uusiin moraalisiin ongelmiin.

- Playboy tuhoaa moraalisen arvostuksemme, Quitorio uskoo.

Hänen mielestään hallituksen pitäisi tutkia lehden toiminnan laillisuus maassa.

(MTV3-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja