Mainos

Filatov pohtii lomaviikon rahaksi vaihtamista

Työministeri Tarja Filatov hakee kompromissia siitä, onko viidennen lomaviikon vaihtaminen rahaksi kohta mahdollista.

Vuosilomalain muutosehdotus on tuomassa työntekijälle mahdollisuuden vaihtaa viides lomaviikko rahaksi. Ay-liike vastustaa ajatusta, koska se pelkää työntekijän aseman heikkenevän lomista sovittaessa.

Työministeri Tarja Filatov yrittää vielä löytää kompromissia työmarkkinajärjestöjen kanssa ennen kuin hallitus ratkaisee asian.

SAK:n vastaava lakimies Jorma Rusanen uskoo, että suunnitellussa muodossaan toteutettuna järjestelmä vaarantaisi työntekijöiden aseman. Silloin työnantajahan pystyisi ikään kuin sanomaan koska loma pidetään ja mikä on sen pituus.

Työministeri Tarjan Filatov sanoo, että jos lomaviikon vaihtaminen rahaksi toteutuu, hän haluaa sellaisen mallin, jossa voidaan olla varmoja, että työntekijä voi päättää toimintatavasta.

Kiistellyn vuosilomalain muutosehdotuksen piti tulla hallituksen käsittelyyn jo lähipäivinä, mutta Filatov taipui vielä uuteen työmarkkinakierrokseen.

Filatovin mielestä tuolloin puhutaan muun muassa lomakorvauksista sekä työssä jaksamisesta.

- Kaikki tutkimukset ja tiedot työpaikoilta viittaavat siihen, että työstressi ja väsymys on lisääntymässä ja jos työaikaa vuositasolla pidennettäisiin viikolla, vaikutus on kielteinen. Työntekijä menettää myös lomarahansa tältä viidenneltä lomaviikolta jos hän vaihtaa sen lomakorvaukseen, Filatov muistuttaa.

Mikäli osapuolet eivät pääse neuvotteluissa kompromissiin, hallitus tekee omat ratkaisunsa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.