FIFA-pomo käärmeissään uudesta huippujoukkueiden liigasta – uhkaa kieltää pelaajilta MM-kisat

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA suhtautuu hyvin nyrpeästi suunniteltuun Euroopan Superliigaan. FIFA uhkaa sarjaan osallistuvia pelaajia kiellolla, joka estäisi pelaamisen MM-kisoissa. 

FIFA:n presidentti Gianni Infantino puhui pienelle toimittajajoukolle keskiviikkona FIFA:n päämajassa. AP:n mukaan Barcelonan, Manchester Cityn ja Bayern Munchenin kaltaisten jättien pelaajat joutuisivat rannalle MM-kisoista ja EM-kisoista, jos he osallistuisivat omaan kilpailevaan sarjaan, Euroopan Superliigaan. 

Seuraavat MM-kisat järjestetään Qatarissa 2022. 

– Ajatus on, että jos lähdet, niin sitten lähdet. Et voi pitää toista jalkaa sisällä ja toista ulkona, Infantino sanoi. 

Euroopan Superliigasta on olemassa alustavia suunnitelmia. Sen olisi tarkoitus korvata Euroopan jalkapalloliiton EUFA:n hallinnoima Mestarien liiga. Jäseniksi otettaisiin mukaan vain suurimmat seurat Englannista, Ranskasta, Espanjasta, Italiasta ja Saksasta. 

Der Spiegel julkaisi perjantaina salaisia dokumentteja ja sähköposteja, jotka paljastavat, että Superliigan suunnitelmat etenevät kovaa vauhtia. Real Madrid valmistautuu sen mukaan 16 joukkueen sarjaan, joka alkaisi vuonna 2021. Liigan 11 perustajajäsenellä olisi turvattu mandaattipaikka sarjassa.

Infantino haluaa satsata enemmän seurajoukkueiden MM-kisoihin FIFA Club Word Cupiin. Hänen mukaansa sen formaatin etuna on, että tuotot jäävät jalkapalloperheen käyttöön. 

– Voimme anta miljoona dollaria Haitille, jolla ei ole mitään. Tai Mongolialle, jolla on kolme aikavyöhykettä ja vain kaksi jalkapallokenttää. 

Lue myös:

    Uusimmat