UEFA-pomo vastustaa jyrkästi ideaa uudesta huippuliigasta – "Se turmelisi jalkapallon"

Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Ceferin vastustaa kovin sanoin ideaa Euroopan uudesta huippuliigasta.

Videolla UCL-extra pureutuu viikon Mestarien liiga -kamppailuihin.

Saksalaislehti Der Spiegel paljasti viime viikolla Bayern Münchenin suunnittelevan kymmenen jättiseuran kanssa uutta eurooppalaista huippuliigaa, joka korvaisi Mestarien liigan ja maiden omat sarjat.

Lähteiden mukaan uuden sarjan olisi tarkoitus aloittaa toimintansa vuodesta 2021 lähtien. UEFA-pomo Ceferin on jyrkästi seurojen omaa huippuliigaa vastaan.

– Se turmelisi jalkapallon ympäri maailmaa. Se olisi tylsää. Juventus - Bayern -otteluiden näkeminen joka viikko olisi vielä tylsempää kuin Juventuksen peli Torinoa vastaan.

– Ei epäilystäkään siitä, että minä aion taistella ja tehdä kaikkeni vastustaakseni tällaista liigaa niin kauan kuin minä olen täällä, Ceferin painottaa ESPN:n mukaan.

Liigan suunnitelmien mukaan 11 perustajajäsentä olisivat turvassa putoamiselta. Ceferinin mukaan vastaavanlaiset toimet tuhoavat jalkapalloilun kokonaan.

– Jos me puhumme suljetusta järjestelmästä, voimme unohtaa solidaarisuuden ja jalkapallon kehityksen. Pitkällä aikavälillä nämä joukkueet olisivat lopulta häviäjiä, Ceferin toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat