FIA-pomolta voimakas kannanotto Sebastian Vettelistä – ”Häntä kohtaan hyökätään asiattomasti”

F1:ssä ajetaan tänä viikonloppuna Saksassa Hockenheimin radalla, Sebastian Vettelin kotimaisemien lähellä. Vettel on ollut tällä kaudella iso puheenaihe – niin hänen vaisujen otteiden kuin hänestä tehtyjen väitteiden takia. Nyt Vettel saa voimakasta puolustusta kansainvälisen autoliiton FIA:n presidentiltä Jean Todtilta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Saksan GP suorana 26.-28.7.
Su: Saksan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vettelin kohdalla on puhuttu siitä, miten hänen uransa on ”kriisissä”. Keväällä Vettelistä julkaistiin väite, jonka mukaan hän saattaisi lopettaa F1-uransa tämän kauden jälkeen.

Legendaarinen Ferrarin tallipäällikkö ja nykyään kansainvälisen autoliiton FIA:n nokkamiehenä toimiva Todt ei ole seurannut keskustelua hyvällä.

– Hän on yksi maailman parhaista kuljettajista ja nelinkertaisena maailmanmestarina hän ansaitsee kunnioitusta, Todt totesi Saksan GP:n viikonlopun yhteydessä.

– Mielestäni häntä kohtaan hyökätään asiattomasti, Todt jatkoi.

F1-asiantuntijat ovat epäilleet, että Vettel on kärsinyt Ferrarin tämän kauden autosta, joka ei ole hänen ajotyylilleen sopiva.

Myös Todt viittaa tähän.

– Ehkä hänellä ei ole ollut aina sellainen auto, jolla hän olisi voinut näyttää taitojaan parhaalla mahdollisella tavalla. Mutta samalla jokainen tekee virheitä paineiden alla.

– Hän on ihminen, ei kone, Todt muistutti.

Ferrarilla Vettel on päätynyt mainittujen paineiden alle, kun uusi tallikaveri Charles Leclerc on pitänyt erittäin hyvää vauhtia.

– Hänellä on lahjakas tallikaveri, joka tekee hänen elämästään varmasti vaikeampaa, Todt sanoi Vettelistä, viitaten Leclerciin.

Lue myös:

    Uusimmat