FIA-pomo onnitteli Mercedestä upeasta saavutuksesta: “Tervetuloa viiden tittelin kerhoon”

Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt onnitteli Mercedes-tallia sen noususta viiden peräkkäisen mestaruuden kerhoon, kertoo saksalaistallin urheilujohtaja Toto Wolff.

Ferrari voitti Todtin ja Michael Schumacherin johdolla kuusi peräkkäistä valmistajien sarjan mestaruutta kausina 1999-2004, mutta Ferrari ja Mercedes ovat ainoat tallit formulasarjan historiassa, jotka ovat onnistuneet voittamaan sekä kuljettajien että valmistajien sarjan mestaruudet viidesti peräkkäin.

Kuvan videolla Brasilian GP:n ratkaisu.

Wolff kertoo Todtin tulleen ensimmäisten joukossa onnittelemaan saksalaistallia sen noususta Ferrarin rinnalle ennätystilastossa.

– Hän kertoi, että on kunnia toivottaa sinut tervetulleeksi viiden tittelin kerhoon. On uskomatonta edes kuulla sitä. Olen sanaton, Wolff kertoi medialle sunnuntaina kisan jälkeen Brasiliassa.

Wolff kiitti myös tallinsa päävastustajaa Ferraria tämän tarjoamasta haasteesta.

– Tämä mestaruus tuntuu parhaalta, koska meillä oli tällä kaudella käsissämme hemmetinmoinen taistelu Ferrarin kanssa. Kuusi vuotta sitten emme olisi voineet edes unelmoida viidestä peräkkäisestä mestaruudesta. Se ei olisi tullut mieleen edes villeimmissä kuvitelmissamme, Wolff vakuutti.

– Ferrarin ennätyksen saavuttaminen tuntui mahdottomalta. Siksi olen tästä niin kiitollinen ja onnellinen. Ennen kuin tulin mukaan formula ykkösiin, niin ihailin todella niitä Ferrarin vuosia, kun Jean, Michael ja monet muut tekivät tallista niin menestyneen, Wolff lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat