Toto Wolff pelkää mestaruusputken syövän Mercedeksen suosiota

Mercedeksen F1-sarjassa nauttimalla mestaruusputkella voi olla tallin suosion kannalta negatiivisiakin vaikutuksia, puntaroi saksalaistallin urheilujohtaja Toto Wolff.

Viisi vuotta kestänyt V6-turbohybridien aikakausi formulasarjassa on ollut Mercedeksen kiistatonta valtakautta. Ensi kaudella saksalaistalli lähtee tavoittelemaan jälleen sarjan kirkkaimpia kruunuja, millä Wolff pelkää voivan olla fanien keskuudessa negatiivisiakin vaikutuksia tallin suosioon.

- Fanien luonteeseen kuuluu kannustaa altavastaajaa. Sarjavoittaja taas menettää hieman vetovoimaansa, Wolff kommentoi uutistoimisto Reutersille.

- Haluamme lähestyä lajiamme ja osallistumistamme siihen vaatimattomasti ja nöyrästi, emmekä haluaa ottaa mitään itsestäänselvyytenä. Meidän ei koskaan pidä tuntea, että meillä olisi oikeus voittaa, Wolff lisäsi.

Mercedes voitti viime kaudella jo viidennen kerran peräkkäin niin kuljettajien ja kuin valmistajienkin mestaruudet. Aiemmin tähän on kyennyt vain Ferrari, jolla on vielä hallussaan kuuden peräkkäisen valmistajien sarjan mestaruuden ennätys. Lisää jännitettävää faneille tarjoaa viisinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton, joka voi ensi kaudella nousta jo mestaruuden päähän Michael Schumacherin seitsemän mestaruuden ennätyksestä.

- Meillä on kaksi ryhmää, joista toinen kannustaa kilpailijoitamme ja toivoo, ettei Merdecedes yllä tähän saavutukseen. Toinen iso ryhmä taas toteaa, että "tämä on aika jännittävää, voiko Mercedes rikkoa Ferrarin ennätyksen? Voiko Lewis Hamilton vastata Michael Schumacherin ennätykseen?"

- Tämä on yksi mielenkiintoinen näkökulma formula ykkösten narratiiviin. Nousu Ferrarin kanssa viiden peräkkäisen tuplamestaruuden kerhoon motivoi meitä valtavasti. Nyt napattavana on kuudes, Wolff summasi.

Lue myös:

    Uusimmat