FIA:n puheenjohtajan pojan talliin uusi suojatti – ex-F1-kuljettaja tekemässä mahdollisesti paluun kuninkuusluokkaan

Kansainvälisen autourheiluliiton puheenjohtajan Jean Todtin pojan Nicolasin talliin on liittynyt uusi suojatti. Nicolas Todt on nyt myös mahdollista paluuta kuninkuusluokkaan tekevän Daniil Kvjatin manageri, kertoo Autosport.

Videolla Pitstopin tuorein jakso.

Kjvatia huhutaan ensi kaudeksi Toro Rosson rattiin. Hän lähti Red Bullin leiristä viime kaudella Yhdysvaltain GP:n jälkeen ja on viettänyt kuluneen vuoden Ferrarin testikuljettajana.

Pierre Gaslyn Red Bull -ylennyksen ja Brendon Hartleyn epävarman tulevaisuuden myötä, Red Bullin vaihtoehdot kuljettajiksi junioritiimiin ovat vähissä.

Kvjatin paluu Toro Rossolla on toistaiseksi vailla varmuutta, mutta eri lähteiden mukaan sopimus olisi jo tehty ja hän olisi vähentänyt töitään Ferrarilla siirron vuoksi.

– Olen toiminut Daniilin managerina jo muutaman kuukauden ajan. Olen innoissani auttamaan hänen kaltaistaan talenttia, jolla mielestäni on vielä näytettävää F1:ssä, Todt sanoi Autosportille.

Red Bull uskoo, että Kvjat on kehittynyt sillä välin, kun on ollut tallin kuvioista poissa. Todtilla on rooli Kvjat palauttamisessa takaisin kuninkuusluokkaan.

– Sanoisin, että hän on paljon kypsempi. Meillä ei kuitenkaan ole mikään kiire Toro Rosson kanssa. Meillä on iso lista nimiä, Helmut Marko kertoi Autosportille.

Todt toimii myös useiden huippukuskien managerina. Hänen suojattejaan ovat vastikään Ferrari-siirtonsa varmistanut Charles Leclerc, Felipe Massa, James Calado, Jose Maria Lopez ja Formula 4 -luokan tähtikuljettaja Caio Collet. Todt kommentoi myös suojattinsa siirtoa Ferrarille. Hänen mukaansa Leclercin tulee oppia sietämään huipputiimin aiheuttamia paineita ensi kaudella.

– Charlesilta odotetaan paljon hänen aikaisempien saavutuksien takia. Nimenomaan siksi, koska hän on ollut Ferrarin kuljettaja-akatemiassa, ja nyt hän on virallinen kilpakuljettaja tallissa, Todt sanoo.

– Ferrarilla ajaminen on kokonaan oma juttunsa. Sinulla on ylimääräisiä paineita ja on hyvin tärkeää päästä purkamaan niitä paineita, Todt jatkaa.

Hän uskoo myös, että Leclercillä tulee olemaan kova vastus Sebastian Vettelistä

– Siitä tulee todella vaikeaa, mutta Charles tulee tekemään parhaansa. Hän on taistelija, ja haluaa saavuttaa parhaimman mahdollisen tuloksen. Ensimmäinen vuosi huipputiimissä on hänen osaltaan vielä opettelua kokeneen Vettelin rinnalla, Todt toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat