FIA iski F1-tehtaalle – Mercedes-kopiosta syytetyn tallin pomo virnuilee kilpailijoille: "Kiukuttelevat, koska eivät ole tajunneet sitä kikkaa"

Kansainvälisen autoliiton FIA:n tarkastajat kävivät syynäämässä Racing Pointin kauden 2020 F1-autoa tallin saatua syytöksiä Mercedeksen viime vuoden auton kopioimisesta, kertoo Racing Pointin tekninen johtaja Andrew Green Autosport-lehdelle.

Racing Pointin uusi auto herätti kohua Barcelonan talvitesteissä, kun monet kilpailijatiimit huomasivat sen sisältävän melko suoraan Mercedeksen aiemmasta autosta kopioituja yksityiskohtia.

Tiimi puolustautui kertomalla, että vaikka talli oli ottanut mallia siitä, minkä oli todennut tuulitunnelitesteissään nopeaksi, mutta suoraan piirustuksia se ei tunnustanut vieneensä Mercedekseltä.

FIA ei myöskään todennut autoa sääntöjenvastaiseksi, vaikka teki tarkistuskäynnin Racing Pointin tehtaalle, kertoo tekninen johtaja Andrew Green.

– Emme oikeasti tiedä, millä perusteella muut protestoisivat sitä vastaan, Green hämmästelee Autosportin haastattelussa.

– Kun auto esiteltiin, puhuimme siitä FIA:n kanssa. FIA tuli tekemään kierroksen tehtaallamme ja tutki, mitä olimme tehneet sekä auton suunnitelmia.

– Sitten he ottivat Mercedeksen viime vuoden auton suunnitelmat ja tarkistivat sen verraten meidän autoomme. He tekivät perusteellisen tarkastuksen.

– He olivat täysin tyytyväisiä siihen, että meidän radalle tuomamme auto oli täysin meidän suunnittelemamme, Green perustelee.

”Vaaleanpunaiseksi Mercedekseksi” haukutussa autossa on Greenin mukaan vain yhdenkaltaisuuksia, minkä takia protesteille ei jää sijaa.

– He (kilpailijat) voivat huutaa ja kiukutella niin paljon kuin haluavat, mutta he huutavat silloin sen takia, koska eivät ole tajunneet sitä kikkaa. Siitä he ovat vihaisia.

Lue myös:

    Uusimmat