F1-tallipomo ärähtää kilpailijalle – "Pitäisi miettiä ennen kuin puhuu"

F1-talli Haasin tallipäällikkö Gunther Steiner arvostelee voimakkaasti omasta autostaan Mercedes-kopion rakentaneen Racing Point -tallin toimintaa. Autosportin mukaan Steiner ei näe ongelmaa itse autossa, vaan siinä, miten Racing Pointin edustajat kommentoivat muiden tekemisiä.

Kaikki juontaa juurensa arvosteluun, jota vuonna 2016 F1:ssä aloittanut Haas sai aikanaan kilpailijoiltaan. Muun muassa Racing Pointin edeltäjä, Force India -talli, esitti aikanaan rajua kritiikkiä Haasin suuntaan, kun Haasin auton katsottiin muistuttavan suuresti Ferrarin autoa.

Keskiviikkona Racing Point esitteli Barcelonan F1-testeissä tämän kauden autonsa, jonka arvioitiin olevan lähes kopio Mercedeksen viime vuoden autosta. Auto oli jopa niin Mercedeksen kaltainen, että C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen arveli auton herättävän jonkinlaista polemiikkia myös FIAn suunnalta.

Niinpä Steiner malttanut olla kuittaamatta asiasta Racing Pointin suuntaan.

– Joskus pitäisi miettiä ennen kuin puhuu. Ehkä jonain päivänä tulee oma vuorosi, etkä voi puolustautua. Kuten tiedämme, he valittivat melko paljon muutama vuosi sitten, joten ympyrä tavallaan sulkeutuu. Mutta se on heidän asiansa, minua ei kiinnosta.

Itse autosta Steinerilla ei omien sanojensa mukaan ollut huomauttamista. Hänen mielestään Racing Point toimii aivan kuin hänen oma tallinsa ja yrittää saada autostaan mahdollisimman paljon irti.

– He käyttävät paljon Mercedeksen osia omassa autossaan, joten mistä syystä heidän kannattaisi kopioida Red Bullia, Steiner sanoo.

– Se on ihan sama meidän kohdallamme. Ostamme paljon osia Ferrarilta, joten mitä autoa silloin kopioimme? Uskoakseni Ferraria.

Lue myös:

    Uusimmat