F1-kuljettaja paljastaa: Fernando Alonsolla oli merkittävä rooli tallipäätöksessä

F1-sarjan McLaren-tallissa ensi kaudella kilpaileva Carlos Sainz kertoo maanmiehensä Fernando Alonson vaikuttaneen merkittävästi hänen päätökseensä siirtyä brittitallin riveihin.

Sainz joutui lähtemään Renault'ta Daniel Ricciardon tieltä, mutta espanjalainen neuvotteli nopeasti uuden sopimuksen McLarenilla, jossa hän ottaa kaksinkertaisen maailmanmestarin Alonson paikan.

LUE MYÖS: Ex-formulakuski Mark Webber suitsuttaa Lewis Hamiltonia: "Paras aika-ajaja sitten Sennan"

Entinen suurtalli McLaren käy läpi vaikeita vuosia kuninkuusluokassa. Sainz kuitenkin kertoo Alonson saaneen vakuutettua hänet siitä, että siirto brittitalliin olisi lopulta järkevä.

– Fernando Alonso neuvoi minua tulemaan McLarenille, koska hän uskoo tallilla olevan potentiaalia. Hän tietää, että projekti on laadittu keskipitkälle tai pitkälle aikavälille, mutta olen vielä nuori ja minulla on kärsivällisyyttä luoda urani tällaisessa tallissa, Sainz kertoi espanjalaiselle Mundo Deportivolle.

LUE MYÖS: Rajuun onnettomuuteen joutuneen Sophia Flörschin tavoitteena on F1: "Ei ole järkeä luopua unelmastani onnettomuuden takia"

Sainzin sopimus McLarenilla on kaksivuotinen. Espanjalainen suhtautuu tulevaan rauhallisin mielin.

– Vuosi oli positiivinen ja auttoi minua avaamaan oven McLarenille seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Olen varma siitä, että nautin niistä, Sainz sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat