F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-tallin tyly kuskipäätös sai Carlos Sainzin suivaantumaan kollegansa puolesta – "Se saa minut vihaiseksi"

4:04
Videolla C Moren asiantuntija Ossi Oikarisen mietteitä Sebastian Vettelin siirrosta.

McLaren-kuljettaja Carlos Sainz ei pitänyt tavasta, jolla meksikolaiskuski Sergio Perez sai kuulla lähtöpasseistaan Racing Pointilta.

Racing Point ilmoitti aiemmin syyskuussa, ettäSebastian Vettel siirtyy ensi kaudeksi nimeään vaihtavan tallin ohjaksiin. Tallin pitkäaikainen kuljettaja Sergio Perez puolestaan menettää ajopaikkansa. Perez sai kuulla tallin ratkaisusta vain päivää ennen virallista tiedotetta.

Tilanne herätti paljon keskustelua F1-kansan keskuudessa. Ensi kaudella Ferrarille siirtyvä Carlos Sainz harmittelee moottoriurheilun kuninkuusluokan raadollisuutta.

– ”Checon” tilanne näyttää, etteivät sinun suorituksesi ole kaikki kaikessa F1:ssä. Puhtaasti suorituksellisesti arvioitaessa ei ole mitään syytä, miksi hänen pitäisi lähteä Racing Pointilta, tai miksi he eivät halua häntä, Sainz toteaa Motorsportille.

Perez on ajanut tallin riveissä kaudesta 2014 lähtien. Tallin luottokuljettajana vuosia toiminut Perez tuki tallia vaikeina aikoina myös rahallisesti sponsoreidensa avulla. Racing Pointin päätös passittaa Perez kauden päätteeksi pihalle sai Sainzin vihaiseksi.

– Minusta Checon lähtö on sääli, koska talli, johon hän on luottanut vuosia, ja jonka hän käytännössä pelasti konkurssilta, on nyt talli, joka ei halua jatkaa hänen kanssaan. Se on tosi sääli, Perez harmittelee.

– Se saa minut vähän vihaiseksi, koska minulla on hyvät välit hänen kanssaan ja kunnioitan häntä kuljettajana todella paljon, hän jatkaa.

Ensi kauden tallipaikat hupenevat kovaa vauhtia, mutta osa talleista puntaroi vielä vaihtoehtojaan. Sainz toivoo, että Perez löytää itselleen vielä ajopaikan kilpailukykyisestä tallista.

– Toivon, että hän saa paikan, joka motivoi häntä. Hän ansaitsee paikan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja