Ferrarin tarkoituksellinen uhkapeli kolahti tylysti omaan nilkkaan – "Olimme tietoisia riskeistä"

Ferrarin taktiset ratkaisut epäonnistuivat jälleen karulla tavalla, kun Charles Leclerc ei ehtinyt lainkaan viimeiselle kierrokselleen Abu Dhabin aika-ajojen päätösosiossa.. Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotton mukaan kyseessä oli tietoinen riski.

Ferrari passitti kuljettajakaksikko Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin radalle aika-ajojen päätösosiossa viimeisenä, mikä koitui lopulta tallin kohtaloksi. Aika ehti kulua loppuun ennen kuin Leclerc ylitti maaliviivan, minkä vuoksi hän ei ehtinyt enää aloittaa aikakierrostaan.

Leclerciä varoitettiin tiimiradiossa, että kierroksen aloittaminen menee tiukalle. Vettelin ja edellä olevien kuljettajien hidastelun myötä Leclerc joutui kuitenkin kärsimään Ferrarin karusta virhearviosta, kun kello ehti valua nollaan. Kyseessä oli Binotton mukaan tietoinen riski, joka kolahti kuitenkin tylysti omaan nilkkaan.

– Viimeisellä kierroksella halusimme ottaa muutamia riskejä ja tulla radalle viimeisenä, mutta radalla oli liian ahdasta ja me mokasimme. Olimme tietoisia mahdollisista riskeistä, mutta se ei toiminut tänään, Binotto toteaa Sky Sportsin mukaan. 

Lue myös:

    Uusimmat