Sebastian Vettel avasi Ferrarin erikoisen aika-ajofiaskon syitä – "Se meni tiukille"

Ferrarin aika-ajot Monacossa eivät sujuneet toivotusti. Sebastian Vettel jäi neljänteen lähtöruutuun ja Charles Leclercin taival tyssäsi puolestaan karmaisevasti jo avausosiossa. Vettel avasi syitä erikoiselle fiaskolle.

Ferrarin aika-ajoista oli muodostua todellinen painajainen jo heti ensimmäisessä osiossa. Sebastian Vettel raapaisi nopealla kierroksellaan seinää osion loppuminuuteilla ja joutui kaartamaan varikolle.

Hetken näytti siltä, että Vettel oli putoamassa jatkosta jo avausosiossa, mutta saksalainen tykitti viimeisellä mahdollisella hetkellä kärkeen. Todellisuus paljastui kuitenkin Ferrarille hetkeä myöhemmin. Varikolle syystä tai toisesta jäänyt Charles Leclerc putosi tuloslistalla yllättäen 15 parhaan joukon ulkopuolelle.

Vettel myönsi ensimmäisen osion päätöshetkien yllättäneen Ferrarin täysin.

– Oli sääli, että menetimme yhden auton avausosiossa. Se meni tiukille. Rata parani paljon enemmän kuin odotimme, joten lopussa olimme lähellä joutua ulos molemmilla autoilla, Vettel selventää.

Vettelin vauhti riitti lopulta vasta neljänteen sijaan, joten saksalaiskuskilla ja Ferrarilla on erittäin haastava työ parantaa sijoituksiaan, sillä Monacon radalla on tunnetusti vaikea ohittaa.

– Ensimmäinen rivi Monacossa on hyvä. Jos olet taaempana, se ei ole niin hyvä. Tiesimme, että suurin työ piti tehdä tänään, Vettel toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat