Ferrarin päätös Verstappen-protestista miellytti F1-pomoa – ”Nostan hattua, että ajattelevat lajin parasta”

F1-sarjan urheilujohtaja Ross Brawn on mielissään Ferrari-tallin päätöksestä olla valittamatta Itävallan F1-kisan tuomariston tekemästä linjauksesta, ettei Red Bullin Max Verstappen syyllistynyt rikkeeseen aggressiivisessa ohituksessaan Charles Leclecista.

Tuomaristo ilmoitti kisan päätyttyä tutkivansa ohituksen, jossa Verstappen pakotti Leclercin radan ulkopuolelle noustessaan kisan ykköseksi. Peräti kolmen tunnin odotuksen jälkeen lopputulokset vahvistettiin eikä Verstappenia rangaistu.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto totesi, että vaikka italialaistiimi on tuomiota vastaan, se ei aio valittaa päätöksestä. Binotton mukaan Ferrari haluaa vaikuttaa siihen, että tulevaisuudessa kuskien annetaan taistella kovemmin toisiaan vastaan.

Tämä on musiikki Brawnin korville.

– Nostan hattua sille, että he ajattelevat lajin parasta sanomalla, että he eivät valita tuomariston päätöksestä, Brawn kiitteli F1:n kisaraportissaan.

Verstappenissa ja Leclercissa Brawn näkee tulevaisuuden tähtikaksikon.

– Olen erityisen iloinen siitä, että kärkikaksikko muodosti kaikkien aikojen nuorimman ykkösen ja kakkosen. Verstappen ja Leclerc ansaitsivat kumpikin voittaa, ja jos he olisivat sijoittuneet toisin päin, se olisi ollut yhtä hienoa.

– Max näytti joitain loistavia aggressiivisia liikkeitä, ajoi joitain todella nopeita kierroksia yli 30 kierrosta vanhoilla renkailla, ja hänen kisavauhtinsa hallinta oli aika lailla täydellistä, Brawn ylisti.

– Nämä kaksi nuorta lupaavat ehdottomasti hienoa tulevaisuutta formula ykkösille tulevalla vuosikymmenellä.

Lue myös:

    Uusimmat