Ferrari-pomolta upeita sanoja kohutusta Max Verstappen -päätöksestä – "Oikein lajille"

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto on ottanut tyylikkäällä tavalla kantaa tuomariston päätökseen olla rankaisematta Red Bullin Max Verstappenia Itävallan F1-kisassa.

Verstappen sysäsi kisaa johtaneen Ferrarin Charles Leclercin ulos radalta, niin että kaksikko osui kevyesti toisiinsa. Kovassa vauhdissa ollut Verstappen nousi monacolaisen edelle ja ajoi kisan voittoon, kun taas Leclerc sijoittui toiseksi.

Kolme tuntia kisan jälkeen tuli tuomio: Verstappenia ei rangaista ja sijoitukset säilyvät. 

– Katsoimme, että Charles jätti riittävästi tilaa eikä tehnyt virhettä. Törmäys tapahtui, koska hänet puskettiin ulos radalta, ja uskomme, että tapaukseen on selvät säännöt. Ne ovat samat säännöt, joita on käytetty aiemmissa kisoissa, Binotto sanoi Motorsport-Total.comin mukaan.

Esimerkiksi kesäkuun alkupuolella Kanadan GP:ssä Ferrarin Sebastian Vettel sai viiden sekunnin aikarangaistuksen. Saksalainen ajautui ulos radalta ja palasi takaisin Mercedeksen Lewis Hamiltonin eteen, niin että hänen tulkittiin estäneen brittikuskia.

Tämän jälkeen Ranskan kisassa Renault'n Daniel Ricciardoa rangaistiin viiden sekunnin aikasakolla rataviivojen ylityksestä Kimi Räikkös -ohituksessa. Australialaiskuski sai myös toisen samanlaisen sanktion vaarallisesta paluusta radalle.

"Täytyy katsoa eteenpäin"

Ferrari-pomo Binotto kannattaa kokonaiskuvassa "antaa kuskien ajaa" -filosofiaa.

– On aika tehdä ero ja ajatella tulevien kilpailujen välikohtauksia. Kuten olemme sanoneet monta kertaa, kuljettajien pitäisi antaa taistella keskenään, Binotto totesi.

– Siinä mielessä, vaikka olemme tyytymättömiä tähän päätökseen emmekä tue sitä, ymmärrämme, että meidän täytyy katsoa eteenpäin, mikä on oikein lajille ja formula ykkösille.

Binotto vahvisti, ettei Ferrari aio protestoida Verstappen-päätöstä.

– Uskomme, että on oikein lajille sulkea tämä luku ja katsoa eteenpäin, tallipomo summasi.

Lue myös:

    Uusimmat