Max Verstappen pääsi pälkähästä – Red Bull -pomo suorana pahimmasta vaihtoehdosta: "Käsittämätöntä"

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ei halunnut edes ajatella pahinta vaihtoehtoa, joka formula ykkösten Itävallan GP:ssä olisi voinut käydä: Max Verstappen olisi saanut rangaistuksen ja menettänyt voittonsa.

Verstappenin ohitti loppukierroksilla kisaa johtaneen Ferrarin Charles Leclercin sysäämällä tämän rengaskontaktin kautta ulos radalta. Tuomaristo tutki tapauksen, mutta jätti rankaisematta Verstappenia. Näin hollantilainen sai pitää kauden ensimmäisen voittonsa – Red Bullin kotikisassa, jonka hän voitti viime vuonnakin.

Hornerilta udeltiin, mikä hänen reaktionsa olisi ollut, jos Verstappenia olisi nyt rangaistu.

– Se ei ole ajattelemisen arvoista, koska suoraan puhuen he (tuomarit) tekivät oikean ratkaisun, Horner vastasi Autosportin mukaan.

Verstappen lähti kisaan kakkosruudusta, mutta jäi startissa aivan telineisiin ja putosi seitsemänneksi. Hollantilainen teki kuitenkin kisan saatossa kovaa nousua ja kuittasi lopulta Lerclercinkin ohi ykkössijalle.

– On käsittämätöntä ajatella, että he olisivat vaihtaneet palkintopallin sijoituksia tuollaisen kisan jälkeen. Tuo oli piristysruiske, jota F1 tarvitsi fantastiseen kisaan.

Horner sanoi, ettei Red Bull epäillyt missään vaiheessa, että Verstappen olisi tehnyt jotain väärää. Talli ei myöskään harkinnut viestittävänsä Verstappenille, että tämä antaisi sijoituksen Leclercille takaisin.

– Olimme täysin vakuuttuneita, että se oli ok.

Horner piti avaintekijänä sitä, että Verstappen oli päässyt kyseisessä kolmosmutkassa Leclercin edelle ja "voittanut mutkan".

– Jonain päivänä homma menee meitä vastaan, mutta se oli reilua kilvanajoa. Se oli kovaa kilvanajoa, ja sitä formula ykkösten pitäisi olla.

Lue myös:

    Uusimmat