Ferrari-pomo uhoaa Max Verstappenille ennen tuomariston tutkintaa: ”Säännöt ovat selvät”

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto on vakuuttunut, että Itävallan F1-kisan voittanut Red Bullin Max Verstappen saa rangaistuksen ohituksessa tekemästään kosketuksesta kakkoseksi jätettyä Charles Leclercin kylkeen.

Heikon lähdön takia kauas kärjestä jäänyt Verstappen teki Red Bullin kotiradalla huiman nousun ja päätti ohitusjuhlansa voitonjuhliin ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kaksi kierrosta ennen maalia tapahtunut ohitus Charles Leclercista meni kuitenkin tuomariston tutkintaan.

Verstappen jätti ohi rynniessään Leclercille erittäin vähän tilaa ja pakotti tämän radan ulkopuolelle. Hollantilainen oli kuitenkin sitä mieltä, ettei tuomariston tulisi mitenkään rangaista tällaisesta kaksintaistelusta.

Ferrarin tallipomo Binotto on toista mieltä.

– Se oli fantastinen taistelu radalla, mutta säännöt ja määräykset ovat tällä hetkellä selvät eikä meidän minusta pitäisi vaihtaa Kanadassa otettua linjaa, Binotto viittaa Crash.netin mukaan Lewis Hamiltonin ja Sebastian Vettelin vastaavaan tilanteeseen kaksi kisaa sitten.

– Säännöissä on kohta kolarin aiheuttamisesta tai radalta pakottamisesta, ja minusta molemmat tilanteet olivat sellaisia.

Vaikka Binotto toivoo Ferrarille tasa-arvoista kohtelua, hän ei halua yleisesti rangaistuksia vastaavasta.

– Heidän pitäisi antaa kisata. Sitä pitää muuttaa tulevaisuudessa ja olen mielissäni, että olemme kaikki sitä mieltä.

– Mutta mitä tulee nykyisin sääntöihin, he eivät hyväksy tuollaista liikettä. Odotamme tuomariston päätöstä, Binotto totesi.

Tuomaristo tutkii Verstappenin ja Leclercin tilanteen kello 19 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat