Ferrarin hampaattomuus kabinettipelissä herätti kysymyksiä Italiassa – tallipomo Binotto joutui perustelemaan toimintaansa

Ferrarin taipuminen Itävallan F1-kisan lopputulosten hyväksymiseen herätti kummastusta Italiassa, jossa on totuttu punaisten vahvaan painostukseen Kansainvälistä autoliittoa FIA:ta kohtaan. Tallipomo Mattia Binotton mukaan Ferrari toimii nyt tulevaisuuden ratkaisun eteen yhden kisavoiton sijaan.

Ferrarin Charles Leclerc jäi jälleen ilman ensimmäistä kisavoittoaan, kun Red Bullin Max Verstappen rynni väkisin hänen edelleen Itävallan GP:n loppuhuipennuksessa. Kisan tuomaristo otti tapauksen tutkintaansa, mutta päätyi hyväksymään Verstappenin voittajaksi ohituksessa tapahtuneesta kosketuksesta huolimatta.

– Kunnioitamme päätöstä, vaikka se on väärä. Onnittelut Verstappen, ja käännetään nyt sivua, Binotto lausui Sky Italian haastattelussa.

Ferrarin on tunnettu formula ykkösissä vahvasta kabinettipelistään, mutta Binotto tuntuu olevan eri maata edeltäjiensä kanssa. Häneltä kysyttiin haastattelussa, miksei Ferrarilla lyöty nyrkkiä pöytään ja vaadittu tiukemmin rangaistusta Verstappenille.

– Ei ole meidän tyylistämme. Meidän täytyy muuttaa asioita tulevaisuudessa ja sen puolesta olemme aktiivisia, Binotto vastasi.

Tuomio on ristiriidassa aiemmin kesällä Ferrarin Sebastian Vettelin ja Mercedeksen Lewis Hamiltonin välisen tulkinnan kanssa. Kanadassa Vettel ajautui leveäksi ja palasi radalle Hamiltonin tielle, mistä seurasi Ferrari-kuskille viiden sekunnin aikarangaistus ja kisavoiton menetys.

Ferrari ei kuitenkaan aio tehdä valitusta linjasta poikenneesta päätöksestä Leclercin ja Verstappenin kohdalla.

– Voisimme valittaa tuomiosta tänään tai myöhemmin, mutta on meidän päätöksemme olla tekemättä sitä, Binotto kommentoi Autosportin mukaan.

– Uskomme, että tämä on hyväksi lajille.

Lue myös:

    Uusimmat