Ferrarin päätös ei yllättänyt ex-kuskia: "Leclerc soittelee toista viulua"

Entinen F1-kuljettaja Jean Alesi kertoo, ettei hän ollut lainkaan yllättynyt Ferrarin päätöksestä nimetä Sebastian Vettel tallin ykköskuljettajaksi.

Moni varikolla odottaa Charles Leclercin tarjoavan alkavalla kaudella Vettelille kovan vastuksen, mutta Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto kertoi viime viikolla, että talli panostaa ensisijaisesti saksalaiskuljettajansa menestykseen.

Ferrarilla kaudet 1991-95 kilpaillut Alesi kertoo, ettei italialaistallin päätös ole kummoinen yllätys.

– Minulla ei ole epäilyksiä siitä, etteikö Vetteliä suosittaisi ja Leclerc soittelee toista viulua. Tilanne näiden kahden välillä on silti erittäin jännittävä. Suunnitelma vaikuttaa olevan sellainen, että Vettelin täytyy olla ensimmäinen ja Leclercin toinen, mutta kukapa tietää, Alesi kertoi italialaiselle Radio Sportivalle.

– Pitkään kauteen mahtuu 21 osakilpailua. Vettelillä on ainakin kaikki mahdollisuudet napata mestaruus, joten katsotaan nyt, mitä Melbournessa tapahtuu, Alesi lisäsi.

Alesi pitää mahdollisena, että kärkitallien voimasuhteissa etu on kääntynyt Mercedekseltä Ferrarille.

– Mercedes on myös vahva, mutta Ferrari vaikuttaisi olevan hieman vahvempi kuin viime kauden alussa. Ei pidä unohtaa, että Mercedes ajoi oikeasti kahdella aivan erilaisella autolla Barcelonassa.

– Tämä ei yleensä ole hyvä enne, koska alkuperäinen suunnitelma ei tehnytkään odotettua tulosta. Ferrari rakensi puolestaan nopean auton. Siksi he voivat jatkaa kehitystyötään rauhassa, Alesi summasi.

Lue myös:

    Uusimmat