Ferrarin pääpomo parahti: Oli jo aikakin!

Ferrari on puolentoista vuoden tauon jälkeen Sebastian Vettelin johdolla F1-kisavoittaja.

Viime vuodelta odotettiin paljon, mutta voittoja ei tullut ja turhautuminen italialaistiimissä kasvoi valtaisaksi. Ferrarin emoyhtiön puheenjohtaja Sergio Marchionne uhosi viime kaudella voitoista, mutta nyt hän on ollut ennakkon hiljaa. Voiton jälkeen hän uskalsi antaa vahvat mielipiteensä julki.

– Oli jo aikakin. Olen iloinen tallin puolesta ja tifosien, jotka ovat olleet rinnallamme koko ajan, puolesta. Olemme odottaneet voittoa yli puolitoista vuotta. Italian kansallislaulun kuuleminen oli todella koskettavaa, Marchionne sanoi tiedotteessa.


Kimi Räikkönen säesti Vettelin voittoa nelossijalla, mutta hän ei pystynyt missään vaiheessa vastaamaan kärkikolmikon vauhtiin.

– Sebastian ajoi loistavan kisan ja olen varma, että Kimi on pian mukana taistelemassa tallikaverinsa rinnalla. Tämä voitto on jotain, mitä jaamme koko tiimin kanssa sekä radalla että Maranellossa, koska tiimityö on ainut tapa saavuttaa isoja tavoitteita, Marchionne kertasi.

– Nyt on ehdottoman tärkeää muistaa, että tämä ei ole määränpää, vaan ensimmäinen askel pitkällä tiellä, jota kulkiessa meidän täytyy parantaa joka päivä, hän runoili.

Ferrari on nyt myös MM-sarjan kärjessa 37 pistellään. Lewis Hamiltonin kakkos- ja Valtteri Bottaksen kolmossija toivat Mercedekselle 33 pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat