Ferrarin karmivan mahalaskun takana yksinkertainen selitys? Mercedes-pomolta vahvaa vihjailua

Australian GP:n jälkeen kaksi isointa puheenaihetta ovat olleet Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen ylivoimaisuus sekä Ferrarin paha kompastuminen. Vielä F1-talvitestien jälkeen Ferrarin piti olla talli, jota muut jahtaavat. Toisin kävi.

Ferrari jäi palkintopallin ulkopuolelle, kun Sebastian Vettel oli neljäs ja Charles Leclerc viides.

Tämä synnytti nopeasti keskustelua muun muassa Italiassa, jossa lyötiin ilmoille erinäköisiä kannanottoja. Hurjimmat viittasivat muun muassa suomalaiskuskin Kimi Räikkösen lähtöön, joka ”maksaa kovaa hintaa” italialaistallille.

Mercedes-pomon Toto Wolffin mukaan Ferrarin ongelmat saattoivat johtua varsin yksinkertaisesta asiasta.

– On selvää, että Ferrari ei ollut odotusten tasolla. Näen kuitenkin niin, että uusien autojen kanssa on haastava löytää optimia tilaa.

– Kisaviikonloppuina talleilla on käytännössä kaksi päivää aikaa löytää oikeat säädöt. Uskon, että he lähtivät väärään suuntaan. En usko, että heillä on mitään isoa suorituskykyongelmaa, Wolff pohdiskeli Motosport.com:n mukaan, antaen arvionsa Ferrarin haasteista.

Wolffin mukaan hän olisi odottanut Ferrareita palkintopallille Australiassa.

– Olin yllättynyt, koska he olivat todella vahvoja Barcelonassa (talvitesteissä).

– Bahrainissa kyse on aivan toisenlaisesta pallopelistä. Siellä on aivan erilaiset olosuhteet ja uskon, että näemme aika paljon heittelyjä tallien suoritustasoissa.

– Melbourneen tullessa emme tienneet, että missä meidän vauhti oikein menee – onko sitä tarpeeksi vai ei. Sen takia olimme hieman yllättyneitä siitä, millainen etu meillä oli ja miten Ferrari oli jäljessä. Todennäköisesti totuus menee jossain siinä välimaastossa. He lähtivät väärään suuntaan ja me löysimme oikeat ratkaisut, Wolff pohti niin Australian antia kuin tulevaa.

Lue myös:

    Uusimmat