Ferrari tulee vielä? Tallipomolta pitkä lista syitä, miksi tiimin vauhti katosi yllättäen

Ferrarin vaisun vauhdin F1-kauden avauskisassa Australiassa täytyy olla poikkeustapaus, painottaa italialaistallin nokkamies Mattia Binotto.

Barcelonan testien jälkeen Ferrari lähti kauteen monen listoilla ennakkosuosikkina, mutta Australiassa italialaistalli on Mercedeksen Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin rinnalla täysi vastaantulija. Myös Red Bullin Max Verstappen toi sunnuntaina autonsa ruutulipulle ennen kisan neljänneksi jäänyttä Sebastian Vetteliä.

Binotto selittää tallin vaisua suorituskykyä Australiassa erilaisilla olosuhteilla talven testirataan verrattuna.

– Olosuhteet ovat tietenkin erilaiset Barcelonaan verrattuna: pehmeästä töyssyiseen, myös paljon tuulisempaa, korkeammat lämpötilat ja erilaiset sääolosuhteet. On varmasti ulkoisia tekijöitä, jotka ovat vaikuttaneet automme suorituskykyyn, Binotto kommentoi.

Mercedes-pomo Toto Wolff epäili, ettei Ferrari vain onnistunut saamaan autoaan Melbournessa sen vaatimaan toimintaikkunaan.

– Kuten Toto sanoi, niin emme löytäneet oikeaa ikkunaa - jos voimme kutsua sitä ikkunaksi - tai oikeaa auton tasapainoa. Meidän täytyy päästä tästä asiasta perille. Siitä olemme varmoja, ettei tämä ole automme todellinen potentiaali.

– Potentiaali on varmasti suurempi, mutta emme kyenneet hyödyntämään sitä läpi viikonlopun. Meidän täytyy tuoda nyt kaikki data kotiin ja analysoida se. Tämän täytyy olla koko kauden poikkeustapaus, mutta uskon sen olleen hyvä oppitunti, Binotto lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat