”He maksavat kalliisti Kimi Räikkösen lähdöstä” – Ferrarin ongelmat puhututtavat Italiassa

Ferrari jäi kokonaan palkintopallin ulkopuolelle F1-kauden avauskisassa Australian Melbournessa. Italialaistallin ongelmat tulivat yllätyksenä, sillä vielä talvitesteissä Ferrari vakuutti vauhdillaan.

Ongelmat nousivat tapetille jo perjantain vapaissa harjoituksissa, jolloin Ferrari ei pystynyt vastaamaan Mercedeksen vauhtiin.

Sama meno jatkui sekä lauantain aika-ajoissa että sunnuntain GP:ssä. Tallin kuljettajat Sebastian Vettel ja Charles Leclerc tulivat kisassa maaliin sijoilla neljä ja viisi.

Ferrarin alakuloa käsiteltiin tiukasti muun muassa italialaisen Autosprint-lehden sivuilla, jossa toimittaja Alberto Sabbatini listasi tiukasti:

Ferrarilla ei toiminut taktiikka, auto eikä moottori.

Saman lehden toimittaja Maurizio Voltini nosti esille muun muassa Kimi Räikkösen lähdön merkityksen.

– Vettelille tehty taktiikka osoitti, että he eivät ymmärtäneet, kuinka keskikovat Pirellit toimivat. Johtopäätökseni tästä on: he hukkasivat homman viikonlopun aikana. Minusta he maksavat kalliisti siitä (enemmän kuin osasin olettaa), että Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi ja Daniil Kvjat lähtivät, Voltini kirjoittaa Twitterissä.

Kaikki luetellut nimet toimivat Ferrarilla vielä viime kaudella. Räikkönen oli Vettelin rinnalla toinen kisakuljettaja, kun taas Giovinazzi ja Kvjat olivat testikuljettajia.

Tällä kaudella Räikkönen ja Giovinazzi ajavat Alfa Romeolla. Kvjat on puolestaan Toro Rossolla.

F1-kausi jatkuu kahden viikon päästä Bahrainissa.

Lue myös:

    Uusimmat