Ferrari-pomo vihjailee suoraan – edellinen GP harhakuva todellisuudesta?

F1-sarjassa tuorein kilpailu, Kanadan GP oli väkevää Ferrarin näytöstä aina kisan lopun draamaan asti. Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto kuitenkin vihjailee, ettei kisa antanut aivan todellista kuvaa siitä, missä kärkitallien voimasuhteet menevät.

Kauden alla talvitesteissä Ferrari vakuutti vauhdillaan, nousten suureksi ennakkosuosikiksi. Italialaistallilla on kuitenkin riittänyt vaikeuksia ensimmäisissä kisoissa, kun saksalaistalli Mercedes on korjannut voittoja voittojen perään.

Ferrarin ongelmat ovat liittyneet hitaisiin ja keskinopeisiin mutkiin, joissa Mercedes on ollut sitä selvästi edellä. Heijastuskuvat ovat levinneet ilmoille vain Bahrainissa, Azerbaidzhanissa ja Kanadassa – eli radoilla, jotka pohjautuvat pitkiin suoriin. Näissä Ferrarin voimakas moottori on heilauttanut voimasuhteita toiseen suuntaan.

– Tiesimme Kanadaan tullessa, että voisimme olla lähempänä Mercedestä. Kuinka lähellä – sitä oli vaikea sanoa etukäteen. He olivat edellä vielä perjantaina, mutta kun rata parani viikonlopun edetessä, saimme sitä kautta pitoa ja suoritustasomme parani, Binotto mietti Motorsport-Weekin mukaan.

– Meillä oli kuitenkin ihan sama auto täällä kuin Espanjassa. Emme tuoneet mitään päivityksiä tässä välissä. Joten voi sanoa, että meidän heikkoudet ovat yhä autossa mukana. Niin yksinkertaista se on, Binotto vihjaili perään.

Ferrari-pomo viittasi siihen, että Kanadassa realistiset voimasuhteet eivät tulleet täysin suoraan esille.

– Meidän on pakko tehdä töitä ja yrittää parantaa, koska kaikki tulevat radat eivät ole samanlaisia kuin mitä Kanadassa oli, Binotto pohti.

Sunnuntain kisassa Ferrarin saksalaiskuski Sebastian Vettel ajoi ruutulipulle ykkösenä, menettäen kuitenkin voiton Mercedeksen brittiässälle Lewis Hamiltonille aikarangaistuksen myötä.

Lue myös:

    Uusimmat