F1-pomo Brawn ei halua neuvoa Ferraria: “Tappion kylmä suihku voi tuottaa nopeamman vastauksen”

F1-sarjan urheilujohtaja Ross Brawn ei katso Ferrari-tallipäällikkö Mattia Binotton tarvitsevan hänen neuvojaan.

Ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt Ferrari on ollut aseeton taistelussa hallitsevaa mestaritallia Mercedestä vastaan. Barcelonassa italialaistallin ahdinko kasvoi entisestään, kun Red Bull -kuljettaja Max Verstappen nosti itsensä palkintopallille kisan kolmanneksi ohi Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin.

– Mercedeksen päivitykset näyttäisivät olevan merkittävä askel eteenpäin, mutta Ferrarista ei voi sanoa samaa. Kuljettajien ja tallipäällikkö Mattia Binotton antamien kommenttien perusteella päivitykset tuottivat odotetun tuloksen, mutta eivät samassa mittakaavassa kuin heidän päävastustajallaan, Brawn kommentoi.

Ferrarin teknisenä johtajana aiemmin urallaan työskenellyt Brawn uskoo italialaistallin kykenevän vielä kääntämään Binotton johdolla vaikeudet voitokseen.

– En aio missään tapauksessa antaa Mattialle mitään neuvoja. Hän osaa työnsä ja on kokenut vastaavan tilanteen aiemmin pitkällä urallaan formula ykkösissä.

– Ferrarilla on alkanut uusi sykli. Tällaiset tilanteet opettavat ja kehittävät, koska joskus tappion kylmä suihku voi tuottaa nopeamman vastauksen kuin kohtuullisten tulosten lämpöisä mukavuusalue, Brawn lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat