Ferrarin ex-kuskilta kovaa tekstiä Maurizio Arrivabenesta: Sebastian Vettel jäi ajatuksineen yksin

Ferrarin testikuljettajana uraa tehnyt Luciano Burti on vakuuttunut, että takavuosien F1-tiimijohto olisi onnistunut luomaan Sebastian Vettelille paremman ilmapiirin, joka olisi auttanut saksalaista myös menestykseen.

Vettel sai paljon syytöksiä omista virheistään, jotka maksoivat hänelle paljon pisteitä MM-taistelussa viidennen tittelinsä napannutta Mercedeksen Lewis Hamiltonia vastaan. Näkyvin näistä oli lipeäminen märältä radalta Saksan GP:n johtopaikalla.

Brasilialaiselle TV Globolle F1-kisoja kommentoiva Burti näkee kuitenkin Ferrari-johdon osasyyllisenä tilanteisiin.

– Se oli todellakin vain pieni virhe, ja hän oli epäonninen siinä, että se sattui väärällä hetkellä väärässä paikassa, ja sillä oli isot seuraukset, Burti sanoo Motorsport.comin mukaan.

– Siitä eteenpäin uskon, että joku Jean Todtin kaltainen olisi antanut hänelle hyvää palautetta. Luulen, että Vettel tunsi olevansa ehkä liian yksin taistellessaan tietään takaisin virheensä jälkeen.

Maurizio Arrivabenelta puuttui myötätuntoisuus

Burtin mukaan tuhoisinta virheen jälkeen on ajatusprosessi, joka käynnistyy kuskin päässä.

– Uskon, että niin kävi hänelle. Vaikka hän on suuri mestari, hän on liian inhimillinen eivätkä tuollaiset virheet auta yhtään.

– Todt olisi voinut tehdä eron hänen saamisessaan takaisin raiteille, koska ei ole normaalia, että nelinkertainen maailmanmestari tekee niin monia virheitä, tyhmiäkin joskus, Burti toteaa.

Ferrarin nykyinen tallipäällikkö Maurizio Arrivabene toi tiimiin hyvän yhteishengen, mutta Burtin mukaan legendaarinen tiimi on menettänyt johtajuutta sen jälkeen, kun Todt on vaihtunut Stefano Domenicalin kautta Arrivabeneen.

– Tunnen Arrivabenea vähän siltä ajalta, kun hän oli tallissa (sponsori) Philip Morrisin kanssa eikä hän ollut minun näkemykseni mukaan hyvä johtaja, koska hän ei ollut myötätuntoinen. Hän oli aina hyvin etäinen meille enkä koskaan ymmärtänyt, että miksi.

Lue myös:

    Uusimmat