Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ferrarin etua luonnehditaan naurettavaksi – F1-kilpailijat vaativat selvitystä hirmuvauhdin taustoista

5:35
Ferrari valtasi eturivin Japanin GP:n aika-ajoissa.

Useat kilpailijatallit ovat pyytäneet kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta selvitystä Ferrarin teknisten ratkaisujen laillisuudesta. Italialaistiimi on ollut viime aikoina hämmästyttävän nopea F1-sarjassa.  

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrari on saavuttanut viidessä viime kilpailussa paalupaikan ja voittanut noista kisoista kolme. Ferrarin uskotaan tehneen läpimurron moottoripuolella, minkä arvioidaan tuovan jopa 0,8 sekunnin edun kierrosta kohden joillain radoilla.

Eräässä tallissa korkeassa asemassa oleva henkilö kuvailee Ferrarin etua "naurettavaksi" motorsport.comin artikkelissa

Ainakin yksi kilpaileva talli uskoo Ferrarin kehitysloikan varsinkin aika-ajoissa johtuvan öljyn polttamisesta välijäähdyttimessä, millä voi lisätä moottorin tehoa lyhytaikaisesti. Myös Ferrarin akkujärjestelmä on herättänyt kilpailijoiden huomion. 

Tiimit ovat lähestyneet FIA:a asian tiimoilta, mutta ne eivät ole ainakaan vielä saaneet vastauksia kysymyksiinsä. Ferrarin keinoja epäiltiin myös vuosi sitten, jolloin FIA toivoi, että tallit tekisivät virallisen protestin, jos heillä on syytä epäillä italialaiskilpailijan menetelmiä kielletyiksi. 

– Jatkamme F1-sarjan moottorien seurantaa, jotta ne ovat linjassa teknisten sääntöjen kanssa. Emme ole saaneet protesteja nykyisistä moottoreista, FIA kommentoi tuoreinta käännettä.

Selvitystä pyytäneet tallin ovat nyt motorsport.comin mukaan epävarmoja siitä, miten asiassa tulisi edetä. Edesmenneen kilpailujohtajan Charlie Whitingin aikana tallit tekivät usein epävirallisia tiedusteluja liittyen sääntökirjan potentiaalisesti harmaisiin alueisiin. Tallit saattavatkin pelätä, että virallisen protestin tekeminen yhtä tiimiä vastaan aiheuttaisi F1-sarjaan ison konfliktin.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja