F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-sarjan kopiointisotku jaksaa yllättää: Renault vetäytyi ja jätti Ferrarin yksin – "Haluavat paremman selvyyden päätöksestä"

1:40
C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen kommentoi elokuun alussa Racing Pointin kopiointikohusta annettua päätöstä.

Äänekkäimmin F1-talli Racing Pointin kopiointikohun tutkintaa vaatinut Renault päätti yllättäen tiistaina vetäytyä vastalauseestaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Belgian GP suorana 28.-30.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Renault teki ensimmäisen protestin Racing Pointin autosta kauden toisen kilpailun jälkeen. Ranskalaistalli katsoi Racing Pointin kopioineen Mercedeksen jarrujen jäähdytysputket tavalla, jota se ei olisi voinut tehdä pelkkien valokuvien perusteella.

Racing Point sai lopulta rangaistukseksi 15 MM-pisteen menetyksen ja 400 000 euron sakot, mutta protestit jatkuivat tiimin saatua yhä jatkaa selvästi mestaritallista kopioidulla autollaan. Mukaan rintamaan liittyi myös Ferrari. Brittitallit McLaren ja Williams päättivät alkuperäisten protesti-ilmoitustensa jälkeen vetäytyä vastalauseista.

Nyt saman teki yllättäen myös Renault. Talli perusteli yllättävää takinkääntöä halulla jättää kauden alun riidat taakse. Kansainvälinen autoliitto FIA on aloittanut työn vastaavan estämiseksi tulevaisuudessa, mikä tyynnyttää Renault-väen mieliä.

– Tämän strategisen tavoitteen saavuttaminen uudessa Concorde-sopimuksessa oli meille tärkeintä, Renault kommentoi tiedotteessaan.

Ferrari ei kuitenkaan ole vielä perunut omaa protestiaan. F1-sarjan verkkosivuilla toimittaja Lawrence Barretto uskoo, ettei italialaistalli aiokaan jättää asiaa tähän.

– Tällä hetkellä Ferrari aikoo puskea valitustaan eteenpäin, koska he eivät edelleenkään ole samaa mieltä rangaistuksen suuruudesta. He haluavat myös paremman selvyyden päätöksestä, Barretto kirjoittaa.

Myös Racing Point teki aiemmin valituksen saamastaan rangaistuksesta. Talli haluaa puhdistaa maineensa, sillä se ei koe tehneensä mitään sääntöjenvastaista.

Jos protestit pysyvät voimassa, niiden tutkinta siirtyy todennäköisesti ainakin syyskuulle.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja